miercuri, 6 octombrie 2010

Noua mea achizitie..

Aha..povestea continua..  ce credeti ..incep sa o iau razna?Am inebunit?..nu e asa?..:))
Da un hobby costisitor...incepi asa intr-o buna zi sa cumperi un peste intr-un bol ,ca e dragut sa il privesti..si ajungi sa ''cresti'' asa... de la un bol de 1 litru..la acvariu de 45 litri..dupa la 65 litri ..pe urma la 160 litri..iar in final la acv.de 450 litri..boala grea  acvaristica asta.Ce credeti.. povestea v-a continua????.
Momentan e gol...inca ma gandesc cu ce specii de pesti sa-l populez..sa fie cu pesti de apa dulce sau sarata????
Grea intrebare..tu ce parere ai? Orice idee e bine venita si de ajutor. Pe curand..



acvariu 450 litri


vineri, 1 octombrie 2010

Acvariile mele..:)

Dupa multe reamenajari,schimbari,mutari si ''permutari''..:)...asa arata acvariile mele momentan..
Sigur pe parcurs se vor mai intampla multe schimbari..(SIGUR)..:))
Am si cativa ''locatari'' noi..uitati-va..Nu sunt draguti???(copii mei)!


Gradina mea luna Mai!

Iar nu am mai scris de 5-6 luni de zile...timpul e de vina ,niciodata nu avem timp suficient pentru toate lucrurile pe care dorim sa le facem.Nu prea am starea necesara astazi sa povestesc tot ce sa mai intamplat in ultimile luni...insa promit ca in urmatoarele zile imi fac timp si ''disecam'' putin subiectele cele mai importante.
Mai postez cateva poze din vara..luna Mai:



In luna mai!
Si mini gradina  de legume!



Intre timp florile sau dus..au inflorit alte multe randuri de flori.. legumele le-am mancat si facut muraturi..:)



duminică, 30 mai 2010

Gradina mea(momentan)

Gradina supraetajata

Floricelele mele


Gheranien(muscate) la fereastra!
Nu am mai scris nimic din aprilie...:(,asta pentru ca am inceput din nou  scoala.. si in fiecare zi ma scol la 6 dim.si adorm la 12 noaptea..e foarte greu sa rezisti in ritmul asta si sa mai ai timp liber si mai ales ca sa incalzit vremea si imi place sa petrec,sa lucrez, macar 1 ora in gradina mea in fiecare zi,ca sa nu zic ca e obligatoriu chiar.Dar promit ca macar o data pe saptamana sa scriu macar si doua randuri,daca nu mai mult!
Pentru astazi am sa adaug ''mandra''  de munca mea,cateva poze cu gradina mea..(pentru cine nu stie.''.gradina'' daca pot sa o numesc asa,era de fapt un deal plin de radacini si butuci,plin de tot felul de scaieti,ciulini)..am muncit mult la ea..si mai am de muncit..dar incet, incet am sa fac sa arate frumos..chiar daca nu am mult spatiu.Apropo..cum arata la vecinul meu..asa era si la mine..asta ca vedeti diferenta..cat am lucrat pana acum..Dar mai trebuie..cu rabdare o sa iasa bine in final!
O ZI MINUNATA !!!!

marți, 20 aprilie 2010

''Bursa pestilor''

12-13 cm-190 Eur



12 cm-190 Eur




18 cm-90 Eur
Ieri am fost la o expozitie de pesti exotici numita ''Bursa Pestilor''in Frankfurt,de unde nu am plecat cu mana goala ..am cumparat si eu 6 pesti normal...dupa mine cumparam vre-o 10 bucati din cati mi-au placut..iata si cateva foto la cativa dintre pesti,dimensiunile pestilor sunt destul de mari...in poze nu se vede..
Iata cateva speci de pesti..(.sincer nu am retinut cum se numesc),dar care mi-au placut pentru forme si culori deosebit de pronuntate si vii.Preturile lor incepeau de la 30Eur buc.si ajungeau la 190 Eur buc(cel rosu tot pe corp).Tot de acolo am cumparat o noua pereche de guppy..pe care nu ii gasesc denumirea pe net inca...dar cred ca e o rasa mai pitica...ma rog..mai caut,o sa ma luminez eu pana la urma..:).

luni, 19 aprilie 2010

Acvariu 54 L

138 pui guppy

Baryancistrus spec.4 buc
Asta e noua achizitie a mea.Pentru ca m-am trezit cu 138 de pui guppy si mai urmeaza si altii,am fost nevoita sa mai cumpar un acvariu  de 54 litri de data asta numai pentru pui.Asta e prima serie de pui pentru ca de 10 Mai incepe a doua-a serie de pui si tot asa o sa ajung sa am 500-1000 de pui...hehehe deschid petshop acasa, pentru cine e interesat..ieftin la junatate de pretul pieti..ba chiar oferta de 10-15 buc: super oferta.
E o mare placere si o bucurie imensa sa vezi cum se aduna pui cu pui..eu fiind ''moasa''hehehe..pornesti cu 10 buc.si ajungi la 153 buc in prezent.Sper sa nu fie nici o problema cu pui  sa traiasca toti si sa fie toti sanatosi...ca sunt asa mici si frumosi..va tin la curent cu noutatile...
O zi minunata va doresc..!

luni, 12 aprilie 2010

Primi pui Guppy!

Iata cum arata acvariul meu dupa 1 luna....plin de ''dormitoare''pentru fetele care trebuie sa nasca,confort 1 sprit cu vedere la mare..:)),radem dar greu cand toate nasc o data,ca sa nu mai zic ca am deaja 30 de juniori frumosi de la doua din fete.Mici ,frumosi si jucausi,e o mare placere sa-i privesti.Asa cum spuneam eu incepatoare in acvaristica,m-am apucat sanatos de citit,(ce am gasit pe net momentan)ca sa stiu cum si ce am de facut.Deaja am trecut printr- un hop,cand din cauza Ph ridicat si a cateva plante care au putrezit in apa, sa format in apa o bacterie si mi-au afectat destul de grav pesti(infectie bacteriana),unul din ei chiar a murit..dar am reusit sa tratez la timp si sper ca boala sa nu recidiveze si sa am pesti sanatosi.Asa ca nici nu vreu sa ma gandesc dupa ce nasc toate fetele cati juniori am sa am..o sa trebuiasca sa mai cumpar un acvariu ca sa stea si copii relaxati in casuta lor.Sunt foarte entuziasmata si am o placere deosebita sa ma ocup de pestisori mei frumosi..abia astept sa mai cumpar si Molly si Xihpo,2-3 melci pomaceea si 2 sanitari,ca sa fie familia completa..:)Va tin la curent cu evenimentele..pana atunci numai bine va doresc..Pupici!
Primi 2 guppy.



A doua serie de 30 Guppy.

Primavara din nou...Paste!

In primul rand Cristos A Inviat,sanatate multa la toata lumea si multa fericirea.
Nu am mai scris nimic de ceva timp,asta pentru ca am avut multe altele de facut,dar am revenit..ca si primavara..cu caldura in suflet si cu forte proaspete.
 Apropo de primavara,odata cu venirea ei ,a inflorit totul in gradinita mea,ma straduiesc sa o fac cat mai frumosa,cu floricele multe,insa  nu e pe deplin cald,,,inca.Deci,asa cum face tot romanul,curatenie inainte de pasti,mancaruri multe,multa agitatie,oboseala si ajungem in ziua de Paste rupti de oboseala dupa atata munca si pregatiri,de nu mai intelegem nimic din acele zile de sarbatoare.. mancare multa,indigestie,da ce sa faci..asa e romanul..sa tina traditia vie mereu in zile de sarbatoare. Asa ca si eu am pregatit ca tot romanul,cozonaci,pasca,drob si nelipsitele oua vopsite si alte preparate ca sa fie masa bogata si variata cu de toate cele crestinesti..Sper ca toata lumea a petrecut,sa simtit bine si a profitat de zilele frumoase(libere) de acest paste frumos.Va urez din nou Cristos a Inviat si numai fericire alaturi de cei dragi.

duminică, 21 martie 2010

Acvariul meu refacut!

Asa e cand nu esti acvarist si nu te pricepi, te informezi dupa ce faci treaba prost..:(
Dupa o saptamana am citit ca marmura nu e buna pentru decor in acvariu(si tot ce e calcaros) asa ca a trebuit sa scot decorul,scoicile si alti melci,cu ocazia asta am refacut tot,am mai cumparat 6 plante noi si am inceput sa caut pietre pentru decor.Dupa 2 saptamani de ciclare a acvariului m-am dus sa testez apa.Ph mare,am inteles ca apa e dura aici intre 7,3-8,nu m-a bucurat asta pentru ca sunt obligata sa iau numai anumiti pesti,ca sa reziste la duritatea apei.Insa am plecat fericita acasa cu gandul ca am sa pot in sfarsit sa imi instalez ''copii'' in noua lor locuinta..Am facut toata mutarea in acvariu,l-am lasat pana a doua zi sa se limpezeasca si am instalat primi pesti in el.In mod normal toata lumea (am inteles) ca incepe ciclul azotului de 4-8 saptamani cu pesti de sacrificiu gen Cory,insa eu am zis sa incep direct cu Guppy care sunt destul de rezistenti si usor de adaptat. Am luat 10 Guppy-3 baieti si 7 fete.De 3 zile ma tot invart pe langa ei sa vad reacti ciudate..insa comportamentul e bun..s-au adaptat bine,sunt foarte jucausi si cred ca am sa am si pui luna viitoare..2 femele sunt cu burta destul de maricica..Asa ca trebuie sa ma pregatesc pentru reproducere...sa fiu bunica..:)).Urmatori pesti vor fi 4 Xipho.Abia astept!!!
Am facut si cateva poze..greu ca nu stau o clipa copii astia..hehehe.

miercuri, 10 martie 2010

Mucenici moldovenesti!

Chiar daca multi romani aici in Germania, au uitat de traditia romaneasca..craciunul si pastele nu mai e sarbatoarea de care se bucura tot romanul..au ajuns asa, niste zile obisnuite si normale..cand 1si 8 Martie nu mai are nicio relevanta, ba chiar sunt uitate complet..nimic din sarbatorile cu care am fost crescuti si obisnuiti ani de zile..aici nu mai reprezinta nimic.Aici esti un om robotizat..casatorit si infratit cu munca.Traiesti ca sa muncesti ... Dupa care mori si atat!
Lasand la o parte toate astea,eu traditionalista convinsa ,nu ma las luata de ''trend''si respectand toate sarbatorile romanesti,am decis ca pe 9 martie asa cum e traditia sa ma apuc de facut mucenici.
Tinanad cont ca e pentru prima data cand am facut mucenici moldovenesti,iata ce a iesit!

La multi ani !O primavara frumoasa in inimile inghetate.

marți, 9 martie 2010

Acvariul meu!

Pierdeam vremea prin magazin(asteptand sa iasa masina din service) si am nimerit din greseala la standul cu pesti...bucurie mare  pentru mine ,pentru ca iubesc pesti,sute de pesti care mai de care mai frumosi colorati...initial am zis ca sa iau si eu 2-3 sa pun acasa ca aveam un bol mic...ca dupa 2 ore de conspectat  cam ce trebuie..cum sa ai un acvariu pentru incepator ca mine, sa ma luminez cu ce se mananca toata  ingineria asta..sa ajung sa plec acasa cu un intreg arsenal al acvaristului profesionist..:).
de cateva zile tot aranjez decor si ma informez zi de zi asupra plantelor,pestilor,care cu cine e compatibil,mancare ,ingrijirea acvariului...si am constatat ca e o mare problema si o mare responsabilitate,
Credeti-ma ca e ,mare bataie de cap...tot citesc si tot ma gandesc daca am facut bine cand am decis sa cumpar un acvariu cu asemenea capacitate-180 litri.In afara de asta acvariul trebuie''formatat''..:)) ca la PC.doua saptamani pentru ph apei ...asa ca mai am de asteptat pana cand trec aceste 2 saptamani ca sa fac testul si sa pot baga pesti in noua lor ''locuinta''..:).Inca mai am de lucrat la decor...plante dar mai e timp.
Am sa va tin la curent pas cu pas.. cu acvariul meu  de incepator..aaa si am si poze..de inceput.!

joi, 4 martie 2010

Pestera cu sare din Marea Moarta,

Pereţii şi podeaua din peştera de sare este  format din 100%  sare de pietre din  Marea Moartă, care au fost special fabricate în Iordania. De sare de la Marea Moartă este adecvat de către Luftlöslichkeit sale ridicate deosebit de adecvate pentru inhalare. Deoarece sarea a  îmbogăţit aerul la o umiditate maximă de 45% şi o temperatura optima de 22 ° C .In pestera de sare de la Marea Moartă, puteţi sta pe paturi confortabile de relaxare. Fi îmbrăţişat de magica  efectelor de lumină în schimbare şi muzica usoara relaxanta. Atmosfera liniştitoare  face pestera in special recomandat pentru persoanele care doresc să paraseasca  zgomotul şi forfota din mediul lor pentru un moment.45 de minute în pestera de sare de Marea Moartă  face cat  trei zile de vacanta la mare!In pestera de sare de la Marea Moartă care este  unica, cu un  microclimat sănătos, aşa cum este de obicei doar la mare. Ea are un impact pozitiv asupra ta.
Indicati:
Simptome respiratorii,Stress,Iritarea pielii,Alergii,Tulburări cardiace şi circulatorii,
Nu există restricţii de vârstă sau de Contraindicaţii - doar atunci când  sunt probleme cu glanda tiroidă, un medic ar trebui să fie consultat în prealabil.
45 min.-10 Eur.

Va garantez ca dupa 45 min ,esti ca nou...caile respiratori sunt super deschise,sinusuri ...am simtit pe pielea mea,iar in interior muzica si linistea te imbie la somn relaxant...Merita.






Terapie-Masaj

masaj cu namol vulcanic
ulei de lavanda
maciese cu mar si smantana
masaj cu pietre fierbinti
Reflexoterapie
masaj cu boabe de cafea
















Un masaj de relaxare excelent parfumat pentru toate gusturile!

La baza acestei simt-masaj bun foarte valoros de ulei de migdale, sunt aranjate în mod individual, cu arome de uleiuri esenţiale, cum ar fi combinarea, de exemplu, lavanda, portocaliu şi ylang. Uleiurile preţioase sunt uşor masate  într-o atmosferă paşnică în piele şi să contribuie  atât corpului  cat si psihicului. În funcţie de tipul de aroma de ulei de masaj relaxant arată mai mult sau mai stimulatoar.
 masaj ulei de corp parfumate-50 minute - Pret 40,00 €
Ulei aromatic de masaj spate -25 minute - Pret € 24.00

masaj de relaxare
Masaj cu boabe de cafea proaspăta. Efectul de boabe de cafea proaspăta inlatura celulele moarte ale pieli. Peeling nu numai că stimulează circulaţia sanguină, dar si curăţă de piele moarta şi promovează detoxifierea.

Ulterior, toate simţurile au atins în timpul unui masaj cu deliciosul dulce-mousse de ciocolata parfumata, crema de corp, îmbogăţita  foarte grijuliu, cu  ingrediente nutritive. După aceea, vă vor servi o cafea sau cappuccino.
Acest tratament special vă oferă nu numai netezirea supla a  pielii, dar şi vitalitate pentru corpşi minte. 55 minute - Pret 47,00 €

Picioare reflectă toate procesele în corpul nostru, din nou, acestea sunt imagini de centre de energie (Chakrenpunkte), care sunt conectate între ele cu privire la nivelul coloanei vertebrale. Organice şi a sănătăţii fizice cauzate de o interacţiune armonioasă a acestor chakre. Chakra Masaj de energie este unul din aceste centre de energie aliniate reflexologia şi cu efecte de vindecare cu pietre minerale, forţele de ulei  parfumate, sunetul şi vibraţiile URTO de culori diferite. Masajul este de relaxare, managementul stresului şi ajută la competenţele de vindecare a organismului pentru a le activa.Abordări Tratament: Bolile reumatice şi dureri articulare, tulburări digestive, probleme circulatorii, dureri menstruale, dureri de cap şi migrene, stări de tensiune, răceli şi infecţii ale vezicii urinare, febra fânului. 30 minute - Pret € 24.00
Lumanari in ureche:
Lumanari  in urechi sunt utilizate de către indienii Hopi de pentru peste 900 de ani.  Lumanari  in ureche au un efect calmant asupra hiperactivitate, stres şi insomnie. În timpul tratamentului, simti cum o caldura placuta si zgomotul trosnituri contribuie la relaxare. simţi un sentiment eliberator în cap şi urechi.

Aplicaţii: Iritaţii ale urechii şi a sinusurilor, tinitus, dureri de urechi, otită medie, de presiune cap, migrene, de auz, slaba circulaţie şi rece. 35 minute - 35,00 €În această tehnică antica masaj indian, tot corpul, cu bazalt caldă şi rece şi pietre preţioase ulei de lavă şi aromatice este masat. Prin utilizarea de pietre incalzite, căldura pătrunde în zonele mai profunde ale organismului.

Masajul cu pietre fierbinti:
La începutul tratamentului corpul este masat cu ulei parfumat  cald. Apoi, sunt  plasate confortabil calde  pietrele  la centrele specifice de energie de pe spate şi a abdomenului. Are o armonizare cu mişcările de blând de-a lungul căilor de energie ale corpului (mediană) efectuat cu  masaj  cu pietre stimulează metabolismul, relaxează muşchii, activeaza auto-vindecare şi oferă o relaxare profunda a corpului şi a minţii. Rezultatul este un sens diferit. 55 minute - Pret 55,00 € .Masaj cu cokteil de fructe:35 minunte - Pret 35,00 € ,Masaj cu ulei de lavanda:35 minunte - Pret 35,00 € ,Masaj cu alge marine:35 minunte - Pret 35,00 € , Masaj cu noroi vulcanic-Aplicaţii: Ale ţesutului conjunctiv şi muscular, sportive sau suprasolicitarea la locul de muncă, consolidarea sistemului imunitar, reumatism cu activitatea inflamatorie mai mari, condiţii de stres 35 minute - Pret € 28.00 ,Masaj shiatsu-pentru a rezolva blocajele mentale si fizice.25 minute în acelaşi timp în poziţie culcată - Pret 30,00 € ,55 minute în acelaşi timp în poziţie culcată - preţul de 49,00 € ,75 minute în acelaşi timp în poziţie culcată - preţul de 74,00 € .Masaj craniosacral-Abordări Tratament: Dureri de cap, migrene, ameţeli, gât cronice şi dureri de spate, cicatrici dureroase, după intervenţie chirurgicală, insomnie, 25 minute - Pret 22.00Eur,55 minute - Pret 43,00 €

Die Daily rata de Indocéane-descoperire (pret: 145.00 €) contine

Prima oprire - Marea Mediterană: Zahar-sare-peeling ... de relaxare purificare

A doua oprire: Egipt - Land of the Pharaohs: Baie preţioase de lapte ... relaxarea înviorătoare

Staţie de a treia a India - teren de Ayurveda: Masaj Indocéane ... revitalizarea relaxare

În al patrulea rând Station China - Teren de zambete: Sublime Body Wrap ... relaxare regenerare (inclusiv baie / sauna).

Fiecare din cele patru statii de Indocéane-descoperite poate fi, desigur, înregistrate în calitate de aplicaţia  individuala.

Sfatul meu ...incercati-le imediat...nu exista nimic mai relaxant decat un masaj bun facut de specialisti...