duminică, 21 martie 2010

Acvariul meu refacut!

Asa e cand nu esti acvarist si nu te pricepi, te informezi dupa ce faci treaba prost..:(
Dupa o saptamana am citit ca marmura nu e buna pentru decor in acvariu(si tot ce e calcaros) asa ca a trebuit sa scot decorul,scoicile si alti melci,cu ocazia asta am refacut tot,am mai cumparat 6 plante noi si am inceput sa caut pietre pentru decor.Dupa 2 saptamani de ciclare a acvariului m-am dus sa testez apa.Ph mare,am inteles ca apa e dura aici intre 7,3-8,nu m-a bucurat asta pentru ca sunt obligata sa iau numai anumiti pesti,ca sa reziste la duritatea apei.Insa am plecat fericita acasa cu gandul ca am sa pot in sfarsit sa imi instalez ''copii'' in noua lor locuinta..Am facut toata mutarea in acvariu,l-am lasat pana a doua zi sa se limpezeasca si am instalat primi pesti in el.In mod normal toata lumea (am inteles) ca incepe ciclul azotului de 4-8 saptamani cu pesti de sacrificiu gen Cory,insa eu am zis sa incep direct cu Guppy care sunt destul de rezistenti si usor de adaptat. Am luat 10 Guppy-3 baieti si 7 fete.De 3 zile ma tot invart pe langa ei sa vad reacti ciudate..insa comportamentul e bun..s-au adaptat bine,sunt foarte jucausi si cred ca am sa am si pui luna viitoare..2 femele sunt cu burta destul de maricica..Asa ca trebuie sa ma pregatesc pentru reproducere...sa fiu bunica..:)).Urmatori pesti vor fi 4 Xipho.Abia astept!!!
Am facut si cateva poze..greu ca nu stau o clipa copii astia..hehehe.

miercuri, 10 martie 2010

Mucenici moldovenesti!

Chiar daca multi romani aici in Germania, au uitat de traditia romaneasca..craciunul si pastele nu mai e sarbatoarea de care se bucura tot romanul..au ajuns asa, niste zile obisnuite si normale..cand 1si 8 Martie nu mai are nicio relevanta, ba chiar sunt uitate complet..nimic din sarbatorile cu care am fost crescuti si obisnuiti ani de zile..aici nu mai reprezinta nimic.Aici esti un om robotizat..casatorit si infratit cu munca.Traiesti ca sa muncesti ... Dupa care mori si atat!
Lasand la o parte toate astea,eu traditionalista convinsa ,nu ma las luata de ''trend''si respectand toate sarbatorile romanesti,am decis ca pe 9 martie asa cum e traditia sa ma apuc de facut mucenici.
Tinanad cont ca e pentru prima data cand am facut mucenici moldovenesti,iata ce a iesit!

La multi ani !O primavara frumoasa in inimile inghetate.

marți, 9 martie 2010

Acvariul meu!

Pierdeam vremea prin magazin(asteptand sa iasa masina din service) si am nimerit din greseala la standul cu pesti...bucurie mare  pentru mine ,pentru ca iubesc pesti,sute de pesti care mai de care mai frumosi colorati...initial am zis ca sa iau si eu 2-3 sa pun acasa ca aveam un bol mic...ca dupa 2 ore de conspectat  cam ce trebuie..cum sa ai un acvariu pentru incepator ca mine, sa ma luminez cu ce se mananca toata  ingineria asta..sa ajung sa plec acasa cu un intreg arsenal al acvaristului profesionist..:).
de cateva zile tot aranjez decor si ma informez zi de zi asupra plantelor,pestilor,care cu cine e compatibil,mancare ,ingrijirea acvariului...si am constatat ca e o mare problema si o mare responsabilitate,
Credeti-ma ca e ,mare bataie de cap...tot citesc si tot ma gandesc daca am facut bine cand am decis sa cumpar un acvariu cu asemenea capacitate-180 litri.In afara de asta acvariul trebuie''formatat''..:)) ca la PC.doua saptamani pentru ph apei ...asa ca mai am de asteptat pana cand trec aceste 2 saptamani ca sa fac testul si sa pot baga pesti in noua lor ''locuinta''..:).Inca mai am de lucrat la decor...plante dar mai e timp.
Am sa va tin la curent pas cu pas.. cu acvariul meu  de incepator..aaa si am si poze..de inceput.!

joi, 4 martie 2010

Pestera cu sare din Marea Moarta,

Pereţii şi podeaua din peştera de sare este  format din 100%  sare de pietre din  Marea Moartă, care au fost special fabricate în Iordania. De sare de la Marea Moartă este adecvat de către Luftlöslichkeit sale ridicate deosebit de adecvate pentru inhalare. Deoarece sarea a  îmbogăţit aerul la o umiditate maximă de 45% şi o temperatura optima de 22 ° C .In pestera de sare de la Marea Moartă, puteţi sta pe paturi confortabile de relaxare. Fi îmbrăţişat de magica  efectelor de lumină în schimbare şi muzica usoara relaxanta. Atmosfera liniştitoare  face pestera in special recomandat pentru persoanele care doresc să paraseasca  zgomotul şi forfota din mediul lor pentru un moment.45 de minute în pestera de sare de Marea Moartă  face cat  trei zile de vacanta la mare!In pestera de sare de la Marea Moartă care este  unica, cu un  microclimat sănătos, aşa cum este de obicei doar la mare. Ea are un impact pozitiv asupra ta.
Indicati:
Simptome respiratorii,Stress,Iritarea pielii,Alergii,Tulburări cardiace şi circulatorii,
Nu există restricţii de vârstă sau de Contraindicaţii - doar atunci când  sunt probleme cu glanda tiroidă, un medic ar trebui să fie consultat în prealabil.
45 min.-10 Eur.

Va garantez ca dupa 45 min ,esti ca nou...caile respiratori sunt super deschise,sinusuri ...am simtit pe pielea mea,iar in interior muzica si linistea te imbie la somn relaxant...Merita.






Terapie-Masaj

masaj cu namol vulcanic
ulei de lavanda
maciese cu mar si smantana
masaj cu pietre fierbinti
Reflexoterapie
masaj cu boabe de cafea
















Un masaj de relaxare excelent parfumat pentru toate gusturile!

La baza acestei simt-masaj bun foarte valoros de ulei de migdale, sunt aranjate în mod individual, cu arome de uleiuri esenţiale, cum ar fi combinarea, de exemplu, lavanda, portocaliu şi ylang. Uleiurile preţioase sunt uşor masate  într-o atmosferă paşnică în piele şi să contribuie  atât corpului  cat si psihicului. În funcţie de tipul de aroma de ulei de masaj relaxant arată mai mult sau mai stimulatoar.
 masaj ulei de corp parfumate-50 minute - Pret 40,00 €
Ulei aromatic de masaj spate -25 minute - Pret € 24.00

masaj de relaxare
Masaj cu boabe de cafea proaspăta. Efectul de boabe de cafea proaspăta inlatura celulele moarte ale pieli. Peeling nu numai că stimulează circulaţia sanguină, dar si curăţă de piele moarta şi promovează detoxifierea.

Ulterior, toate simţurile au atins în timpul unui masaj cu deliciosul dulce-mousse de ciocolata parfumata, crema de corp, îmbogăţita  foarte grijuliu, cu  ingrediente nutritive. După aceea, vă vor servi o cafea sau cappuccino.
Acest tratament special vă oferă nu numai netezirea supla a  pielii, dar şi vitalitate pentru corpşi minte. 55 minute - Pret 47,00 €

Picioare reflectă toate procesele în corpul nostru, din nou, acestea sunt imagini de centre de energie (Chakrenpunkte), care sunt conectate între ele cu privire la nivelul coloanei vertebrale. Organice şi a sănătăţii fizice cauzate de o interacţiune armonioasă a acestor chakre. Chakra Masaj de energie este unul din aceste centre de energie aliniate reflexologia şi cu efecte de vindecare cu pietre minerale, forţele de ulei  parfumate, sunetul şi vibraţiile URTO de culori diferite. Masajul este de relaxare, managementul stresului şi ajută la competenţele de vindecare a organismului pentru a le activa.Abordări Tratament: Bolile reumatice şi dureri articulare, tulburări digestive, probleme circulatorii, dureri menstruale, dureri de cap şi migrene, stări de tensiune, răceli şi infecţii ale vezicii urinare, febra fânului. 30 minute - Pret € 24.00
Lumanari in ureche:
Lumanari  in urechi sunt utilizate de către indienii Hopi de pentru peste 900 de ani.  Lumanari  in ureche au un efect calmant asupra hiperactivitate, stres şi insomnie. În timpul tratamentului, simti cum o caldura placuta si zgomotul trosnituri contribuie la relaxare. simţi un sentiment eliberator în cap şi urechi.

Aplicaţii: Iritaţii ale urechii şi a sinusurilor, tinitus, dureri de urechi, otită medie, de presiune cap, migrene, de auz, slaba circulaţie şi rece. 35 minute - 35,00 €În această tehnică antica masaj indian, tot corpul, cu bazalt caldă şi rece şi pietre preţioase ulei de lavă şi aromatice este masat. Prin utilizarea de pietre incalzite, căldura pătrunde în zonele mai profunde ale organismului.

Masajul cu pietre fierbinti:
La începutul tratamentului corpul este masat cu ulei parfumat  cald. Apoi, sunt  plasate confortabil calde  pietrele  la centrele specifice de energie de pe spate şi a abdomenului. Are o armonizare cu mişcările de blând de-a lungul căilor de energie ale corpului (mediană) efectuat cu  masaj  cu pietre stimulează metabolismul, relaxează muşchii, activeaza auto-vindecare şi oferă o relaxare profunda a corpului şi a minţii. Rezultatul este un sens diferit. 55 minute - Pret 55,00 € .Masaj cu cokteil de fructe:35 minunte - Pret 35,00 € ,Masaj cu ulei de lavanda:35 minunte - Pret 35,00 € ,Masaj cu alge marine:35 minunte - Pret 35,00 € , Masaj cu noroi vulcanic-Aplicaţii: Ale ţesutului conjunctiv şi muscular, sportive sau suprasolicitarea la locul de muncă, consolidarea sistemului imunitar, reumatism cu activitatea inflamatorie mai mari, condiţii de stres 35 minute - Pret € 28.00 ,Masaj shiatsu-pentru a rezolva blocajele mentale si fizice.25 minute în acelaşi timp în poziţie culcată - Pret 30,00 € ,55 minute în acelaşi timp în poziţie culcată - preţul de 49,00 € ,75 minute în acelaşi timp în poziţie culcată - preţul de 74,00 € .Masaj craniosacral-Abordări Tratament: Dureri de cap, migrene, ameţeli, gât cronice şi dureri de spate, cicatrici dureroase, după intervenţie chirurgicală, insomnie, 25 minute - Pret 22.00Eur,55 minute - Pret 43,00 €

Die Daily rata de Indocéane-descoperire (pret: 145.00 €) contine

Prima oprire - Marea Mediterană: Zahar-sare-peeling ... de relaxare purificare

A doua oprire: Egipt - Land of the Pharaohs: Baie preţioase de lapte ... relaxarea înviorătoare

Staţie de a treia a India - teren de Ayurveda: Masaj Indocéane ... revitalizarea relaxare

În al patrulea rând Station China - Teren de zambete: Sublime Body Wrap ... relaxare regenerare (inclusiv baie / sauna).

Fiecare din cele patru statii de Indocéane-descoperite poate fi, desigur, înregistrate în calitate de aplicaţia  individuala.

Sfatul meu ...incercati-le imediat...nu exista nimic mai relaxant decat un masaj bun facut de specialisti...











marți, 2 martie 2010

Sauna in Park

Sauna Bad Soden

Sauna in park,construita intr-un parc de verdeata  si aer liber cu,casute rustice de lemn  te face sa evadezi zilnic la un pic de relaxare. Banja este numele unui  rus... În Banja este  un incalzitor care este conectat la un cazan de apă pentru ramuri de mesteacan...uleiuri si menthol. Aceasta promovează circulaţia sanguină si  caile respiratori.
Temperatura 80 ° C / Umiditate: 35%
Una din casute este construita jumatate sub pamant ,intr.-o atmosfera polara,ceea ce o face mult mai speciala.Temperatura 90-100 ° C / Umiditate 10-15%
In interior exista o camera -sauna bio cu  extracte din plante, cum ar fi eucalipt, menta si rozmarin furnizeaza în mod constant  mirosuri placute. În acelaşi timp, oferă vapori de apă pentru  a respira liber. O schimbare  cu efecte de lumină  ce ofera relaxare, revitaliza corpul si mintea.
Pe bază de plante bio-Sauna  oferă o experienţă de neuitat. Temperatura relativ scăzută reduce efortul fizic si permite o sedere placuta. Temperatura 55 ° C / Umiditatea 40%
De asemenea exista sauna cu aer cald sarat,un tratament benefic pentru sitemul respirator,Temperatura 42 ° C / Umiditate 100%. Sauna finlandeză este una dintre formele cele mai tradiţionale de transpiraţie. De obicei acestea sunt la temperaturi ridicate la o umiditate atmosferica relativ scazuta.  Mentolul e foarte intens-aceste bastoane asigura respiraţia liber, fără  creşterea semnificativă a umidităţii în cameră.
Temperatura 90 ° C / Umiditatea 2-5%
Park sauna are si un bistro,o ambianta placuta unde puteti consuma un suc sau bere dar si manca supe,salate sau alte gustari.Puteti face si plaja in park..un adevarat rasfat relaxant dupa o saptamana de lucru agitata.
Merita sa va aventurati macar si pentru cateva zile de odihna.
Relaxare placuta.









luni, 1 martie 2010

Wellness - Spa-Termale.

Asa arata centru de relaxare cu piscina ,cu Templul lui Poseidon, unic in Germania. Aceasta oferă o perdea de apă, o fantana, diverse ''balonase'' de jeturi de apa pentru masaj, dusuri, muzică şi  o multime de spectacole  de lumini.
Construit in 2005, cele două bazine cu apa sarata  au o temperatură de 31 ° C şi 33 ° C, aproximativ 1,5% Solegehalt, 540 de metri pătraţi de apă şi o adâncime de consecventă de 1,35 metri.
















Apa sarata-temala- este benefica  pentru relaxare generala, de exemplu, pentru a  mai relaxa muschii, consolidarea sistemului circulator şi imunitar, activarea metabolismului şi pentru a calma durerea  la nivelul coloanei vertebrale şi a articulaţiilor.
Piscina are 1200 de m cea acoperita ...dar exista si in aer liber  unde se poate face si plaja pe gazonul verde utilat cu tot ce trebuie,iar atractia la aceasta piscina descoperita este ca la fiecare ora  se pornesc valuri inspumate pe care copii.tineri si bartani se bucura.
Este un prilej de relaxare bine meritat pentru oricine doreste sa scape de stresul  si oboseala dupa o saptamana agitata.
Va doresc o vacanta de neuitat!

Atracti turistice...

Un oras cu o arhitectura veche ,cu cladiri intrate in patrimoniul national cum ar fi  cladirea,Primariei care este construita dintr-un lemn special care sa reziste cateva sute de ani.Construit în 1703, Primăria Bad Soden este un lemn unic in stil baroc. Este acum casa istorica cu o cameră de nuntă cu mobilier din o  perioadă al fostei companii de toamnă Sodener de foarte multi ani.


A doua este Ruinele Stolzenberg - O frumoasa priveliste în Spessart şi Rhön ofera ruinele Stolzenberg (cca. 1252), cu un turn de veghe - simbolul Bad Soden-ului.Iar aceste ruine sunt la foarte mica distanta de mine, de casa mea,eu obisnuind sa ma urc in acest turn, deseori,pentru ca de sus ai o priveliste minunata. 
Si nu cea din urma o superba biserica catolica pe care nu trebuie sa o ratati ,
Sf.Lawrence,Unde eu imi gasesc de fiecare data linistea interioara de care am nevoie.
Pe langa aceste cateva atracti turistice mai puteti vizita un parc natural(rezervatie) de animale,cu mistreti,cerbi  si alte pasari ,plimbari cu biciclete si trasee turistice montane iubitorilor de natura organizate de ghizi si golf pentru iubitori.

Orasul meu!

M-am hotarat sa scriu cate ceva despre orasul in care locuiesc.Am sa fac o poveste cu mai multe episoade.
Pentru inceput am sa povestesc despre cateva din atractiile turistice pe care le are micul orasel.

Sf.Petru si Pavel
Biserică parohială in stil  baroc, manastirea Sf. Petru şi Pavel,  a fost construit în 1737 a fost din- 1745 în conformitate cu planurile de către instanţa  veche de arhitectul Andreas Gallasini, de asemenea, cunoscut sub numele de Perla din  valea Kinzig. Acesta este afiliat cu mănăstirea stadtprägenden, care a fost locuită până în 2005 de calugari franciscani. Sf. Petru şi Pavel este, de asemenea, de trei ani, pe scena Festivalului Passion Salmuenster.Cunoscută la nivel naţional, Passion Festivalul Salmuenster care sunt listate anual în stil baroc ,o constructie impunatoare care impune respect si cu o mare influienta aupra acestui mic orasel,a oamenilor.
Este una din atractiile acestui  mic orasel cu iz provincial.

1 Martie -Martisor!

Martisorul este un obicei specific romanesc mostenit de la daci si romani, inexistent la alte popoare. Numele popular al lunii martie - "martisor" este de origine latina (martius).In aceasta zi se desfasurau serbarile lui Marte, zeul fortelor naturii, al primaverii si agriculturii. Fetele si femeile primeau diferite cadouri. Intre 1 si 9 martie, in "Zilele babelor", primavara se lupta cu iarna alungand-o. In cele noua zile, baba Dochia apare torcand pe langa oi, imbracata in noua cojoace, scuturand in fiecare zi cate unul.
Aici in Germania nu exista nici martisor nici ziua primaveri.. usor usor incepi sa simti lipsa multor lucruri ,incepi sa duci dorul traditiei..dorul de ''casa romaneasca''.
Asa ca ma pregatesc sufleteste pentru intrarea in noul anotimp si sper ca ziua de 2 sa fie o baba frumoasa(sper)..:).
Va urez o primavara frumoasa in suflet.