marți, 2 decembrie 2008

O nou oras,o noua casa,un nou inceput.







Noul colt de rai unde imi petrec viata zi de zi,



arata frumos in luna decebrie privind prin geamul inghetat afara,


la albul infinit care sa asternut frumos peste orasul parca adormit.


Iarna e perioada din an care imi place cel mai mult,cand te pregatesti sa impodobesti casa armonios cu luminite, miros de brad si scortisoara, ca sa primesti sarbatorile de craciun cu cat mai multa caldura,inconjurat de familie si de prieteni.Ce poate un om sa-si doreasca mai mult de atat...poate ca accesta perioda sa fie mai lunga ca sa n-e bucuram din plin de aceste sarbatori de iarna minunate.

Un sfarsit de an ...frumos !


Nu am mai scris de cateva luni bune nici un rand,

asta nu ca nu am vrut dar nu am avut timp..

dar am revenit la normal,lucrurile sau linistit si iata-ma din nou

asezand cateva randuri fugitiv..

Un nou oras in care locuiesc..Bad Soden-Salmünster..nu departe

de Frankfurt..o statiune termala minunata,nu foarte mare ca marime dar foarte

interesanta ca asezare.

vineri, 2 mai 2008

Luxembourg...1 Mai!







Marele Ducat al Luxembourgului... 1 Mai...O zi minunata,mult soare si ce pot sa va spun este ca am hotarat sa vizitez Luxembourgul... este una dintre cele mai mici ţări din Europa. Are o suprafaţă de circa 2,586 km².Economia stabilă, puternică a Luxemburgului, prezintă creştere moderată, inflaţie redusă şi şomaj redus. Sectorul industrial, dominat de industria siderurgică, a devenit tot mai diversificat, şi include produse chimice, cauciucuri şi alte produse. În ultimile decenii, creşterile în sectorul financiar au compensat declinul oţelului. Serviciile, în special cele legate de bănci, ocupă un segment tot mai important al economiei. Agricultura se bazează pe mici ferme familiale prospere.
Luxembourg reprezintă un ansamblu de grădini din care fac parte, impreună cu alte clădiri-monument, Palatul Luxembourg şi Muzeul Luxembourg. Acestea poartă amprenta trecutului, care este redat prin picturi, sculpturi, statui, dar şi prin arhitectura generală a clădirilor.
Ca sa nu mai vorbim de ordinea si curatenia care exista in oras,"la dunga" ca sa spun asa..
Am lasat in urma un oras minunat,plin de frumusetii in care mi-ar placea sa locuiesc si maine cu mult drag,un oras care mi-a incantat privirea.Merita sa vizitati aceest loc.



vineri, 18 aprilie 2008

Ce putem spune despre karma?


Karma este fluidul care leagă sufletul de materie, făcîndu-i imposibilă independenţa şi eliberarea.
Conform legii karma (o lege impersonală şi inflexibilă a universului), în fiecare viaţă primim ceea ce merităm. Faptele nostre bune atrag după ele rezultate bune, iar faptele noastre rele atrag după ele rezultate rele de la o viaţă la alta. Conform legii karma, nicio suferinţă nu este nedreaptă, pentru că niciun om nu este nevinovat. Orice suferinţă este bine meritată pe baza unei karme rele. Copilaşul născut fără picioare merită acest lucru, la fel şi femeia care a fost violată. Fiecare ne purtăm karma de la o viaţă la alta. Nu există har, iertare sau milă. Nu numai că acest lucru nu este o veste bună pentru cei împovăraţi cu o conştiinţă încărcată, dar karma intră în conflict şi cu simţul nostru moral, care ne spune că anumite suferinţe nu sunt meritate, că trebuie să ne fie milă de cei suferinzi şi că trebuie să facem ceva pentru a alina durerea. "Entitatea vie uită ce trebuie să facă. În primul rând ia o decizie să se comporte într-un anumit fel, dar atunci este prinsă în acţiunile şi reacţiunile karmei proprii. După ce renunţă la un tip de corp, ea intră într-un alt tip de corp asemănător cu modul în care noi ne schimbăm hainele. Pe măsură ce sufletul transmigrează, el suferă datorită acţiunilor şi reacţiunilor activităţilor trecute. Aceste activităţi pot fi schimbate când o entitate vie este în modul bunătăţii şi înţelege ce fel de activităţi trebuie să adopte. Dacă el face acest lucru, atunci toate acţiunile şi reacţiunile activităţilor trecute pot să fie schimbate. În consecinţă, karma nu e eternă".

Există reîncarnare?

Ai tu de ales în ce priveşte ceea ce se întâmplă cu tine după ce mori?
Conform conceptului oriental de reincarnare, in functie de faptele sale dintr-o existenta precedenta omul se poate reintoarce sub orice forma de viata, inclusiv cea animala, cat si cea umana.Totusi sustinatorii din Occident ai reincarnarii afirma ca in general aceasta se petrece doar la nivel uman. Acestia numesc adesea conceptia estica a ei, "transmigrare" iar conceptia vestica, "reincarnare".In mod traditional termenii "transmigrare", "reincarnare" si "metempsihoza" sunt folositi ca sinonimi ai aceluiasi lucru.De partea cealalta insa, reincarnarea trebuie deosebita de ideea de pre-existenta a sufletului. In timp ce toti cei ce cred in reincarnare trebuie sa creada si ca sufletele reincarnate au avut o existenta anterioara, nu toti cei ce accepta pre-existenta sufletului accepta si reincarnarea.Intelegerea karmei, legea cauzei si efectului si reincarnarea ne ajuta sa dizolvam diversele karme personale, maritale si familiale, nationale si globale ce continua sa ne afecteze viata de zi cu zi.Reîncarnarea oferă speranţă multor oameni. Dacă nu facem ce trebuie în această viaţă, mai avem o şansă într-o viaţă ulterioară. Totuşi, chiar şi cei care cred în reîncarnare admit faptul că marea majoritate a oamenilor nu îşi aminteşte de viaţa anterioară. Atunci cum putem învăţa din greşelile trecute dacă nu ni le putem aminti? Se pare că facem aceleaşi greşeli din nou şi din nou. Ţinând seama de rata greşelilor morale din istoria omenirii, avem oare vreun motiv să sperăm că, într-o viaţă viitoare, vom face lucrurile aşa cum trebuie?

marți, 15 aprilie 2008

Drogurile..si efectele lor..

Cum recunosti o persoana care se drogheaza?
Este o intrebare la care se pot da cam aceleasi raspunsuri, deoarece exista reactii generale, dupa simptomele fizice si psihice prezente.
Ecstasy,determina pentru scurt timp o stare de excitare, rezistenta mare la somn si la oboseala, o intensificare a senzatiilor. Dupa consum, utilizatorul se confrunta cu: greata, dureri de cap, gura uscata, deshitratare corporala, accelerarea ritmului cardiac, accese de panica, pierderea controlului, crampe musculare, tremur puternic.Efectele psihologice sunt: confuzie, anxietate severa, depresie si idei paranoide (de persecutie). Exista riscuri foarte mari de accidente, rutiere in mod special, caderi, inecuri si sinucideri.Efectele pe termen scurt sunt: somnolenta, apatia, cresterea apetitului, dificultati in perceptia timpului, scaderea capacitatii de concentrare si de memorare, pierderea capacitatii de coordonare, accelerarea batailor inimii, inrosirea ochilor, absenta inhibitiilor, halucinatii, neliniste,aceestea sunt reactiile pe care le da marijuana.Consumul de cocaina produce pentru scurt timp iluzia de putere fizica, de gandire rapida; creste apetitul sexual, scade pofta de mancare si nevoia de somn. Dupa terminarea efectului (20 minute) intervine somnolenta, consumatorul se simte istovit, depresiv si simte o dorinta acuta de a mai lua o doza pentru a scapa de aceasta stare.Acesta prezentare se refera la doar cateva dintre substantele care fac parte din categoria drogurilor cel mai frecvent consumate.Sa nu uitam de asemenea si faptul ca fiecare om reprezinta o individualitate si reactioneaza diferit la aceeasi substanta.

sâmbătă, 12 aprilie 2008

Francmasoneria..continuare..


Asa cum am promis,continuam cu misterele masoneriei -ritualurile,simbolurile si initierea in grad.
Ritualul este o profunda experienta impartasita de masonii participanti la o tinuta. Folosirea alegoriei si simbolismului face ca principiile ordinului masonic sa fie mai usor de intiparit in mintea fiecarui candidat.Fiecare membru jura sa tina secrete cuvintele si semnele prin care poate dovedi ca e francmason.In Romania, in prezent functioneaza doua rituri: Ritul Scotian Antic si Acceptat si Ritul York, care apartin Masoneriei regulare.Francmasoneria de baza are 3 Grade (Ucenic, Calfa si Maestru Mason). Exista numeroase alte Grade masonice si Ordine care sunt numite aditionale pentru ca se adauga la cele de baza. Unele dintre aceste grade aditionale sunt superioare din punct de vedere numeric gradului al 3-lea, dar acest lucru nu inseamna ca sunt mai "inalte" decat primele trei.Cred ca ar fi mai bine daca am discuta despre toate aceestea pe rand.Sunt foarte multe de spus pentru fiecare etapa in parte.Sunt atatea intrebari la care nu stiu care e raspunsul corect pana acum..ca de exemplu:Care e adevaratul scop masonic? De ce Masoneria traieste inca intr-un "semi-secret"? Despre asta o sa discutam alta data..cu siguranta.

Dupa o saptamana..


Dupa o saptamana intensa de scoala am revenit cu amanunte,
asa cum am promis.Toata aceeasta saptamana in care m-am trezit la 6.30 dimineata,asta pentru ca niciodata nu imi ajunge timpul,
ca sa ma pregatesc de plecare,a decurs fara peripetii,intr-o
armonie perfecta si placuta.Colegi mei sunt cat se poate de prietenosi,de comunicativi si de draguti,purtam dialoguri,n-e
ajutam cand e nevoie,pentru ca trebuie sa recunosc..limba
germana e foarte dificil de invatat.Dar toti suntem acolo sa invatam
asa ca facem tot posibilul ca fiecare zi sa fie productiva.Trebuie sa recunosc ca m-a duc cu mare placere la scoala de germana,imi place..

luni, 7 aprilie 2008

Scoala de Germana..

Dupa 3 saptamani de vacanta iata ca a venit si ziua in care sa m-a apuc din nou de invatat.:)..pentru alte 6 luni.
Prima zi de scoala,de limba germana... am avut emotii,nu chiar ca si in prima zi de scoala,dar ca atunci cand nu prea ai cunostinta de nimic .. cand e totul nou si nu sti ce noutate te asteapta.Am ajuns in clasa de curs,am facut cunostinta cu toti colegi si mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca toti colegi mei sunt din toate colturile lumii,foarte prietenosi si foarte dornici sa invente ca si mine.
In ciuda vremii care nu era prea prietenoasa astazi dimineata,cu frig si ninsoare,a fost o zi frumoasa,chiar haioasa,constructiva si distractiva...imi place acest curs si am sa ma duc cu mare placere incontinuare.



A nins in Germania...



Asa arata in dimineata asta afara.Poti sa crezi asta,ca pe 7 Aprilie sa mai ninga ca si cum ar fi luna decembrie?...Iarna nu se da plecata...Cand primavara ajuns astronomic si la noi,brusc a nins...Imi este si mila de florile din fata casei care au inceput sa incolteasca, de copaci infloriti deaja..sunt profund dezamagita.Astept sa rasara primavara in coltul meu de lume, sa gasesc lalele imbobocite dimineata, la capul patului si sa razbata mirosul de narcise albe,de trandafiri...
Astept in ninsoare primavara.

miercuri, 2 aprilie 2008

Bunica mea draga...



Nici nu stiu cum sa incep...o mare durere in suflet am,pentru ca era singura mea bunica,cea mai buna,cu cei mai blanzi ochi albastri din lume si mai ales ca mi-a fost aproape foarte multi ani si pe care am revazut-o acum 3 saptamani.Nici nu imi vine sa cred ca nu mai este..intradevar avea o varsta inaintata...dar atunci cand persoana iti este foarte draga,ai vrea sa traiasca vesnic.Sincere condoleante ,nu te voi uita niciodata,vei ramane vesnic in sufletul meu.. ...sunt foarte suparata,mahnita,dezamagita,furioasa,nu mai pot ca sa mai scriu ...DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE.

marți, 1 aprilie 2008

Masoneria un mister inca..

Francmasoneria ce urmareste "unitatea crestina" ca suprabiserica definitiv transformata, o biserica mondiala antropocentrica a planuitului stat francmason planetar, care se va realiza prin reuniunea ecumenica in rebeliune a creaturilor contra Creatorului, sub steagul-inselator al fraternitatii, tolerantei si umanismului celui fara Dumnezeu(asa spune biserica),dar pana la urma care este adevarul,cum putem stii daca nu avem acces la informatie.Parerea mea e ca Francomasoneria nu mai este ce era in secolul 19 sau inceputul secolului 20. Atuncea exista evidentze ca aceasta organizatie a complotat ca sa schimbe istoria si sa aiba o mare influenta politica, dar cu cat mai multe s-a aflat despre aceasta organizatie, cu atata complotorii s-au distantat de organizatia Francomasonica si a ajuns nimic mai mult decat un cult obscur (gen Scientology, desi si ei au avut conexii cu oameni care vor sa puna la cale Noua Ordine Mondiala).
Francmasoneria invată pe adeptii ei să renunte la orice credintă si adevăr revelat de Dumnezeu, indemnându-i să admită numai ceea ce descoperă cu ratiunea lor. Ea propagă astfel necredinta si lupta impotriva crestinismului ale cărui invătături sunt revelate de Dumnezeu. Vânând pe cât mai multi intelectuali să si-i facă membri si obisnuindu-i pe acestia să renunte la credinta crestină, Francmasoneria ii rupe de la Biserică, si având in vedere influenta insemnată ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta să se intindă asupra unor cercuri tot mai largi,multi sunt oameni cultivati sau care lucreaza in domenii interesante gen: doctori, ingineri, pilotzi de avion, membrii ale fortzelor militare etc.
Principiile si idealurile masonice"ce vine din intuneric si tinde spre lumina";O sa abordez tema asta in continuare poate aflam totusi ce sunt "ritualurile"de initiere si de inaintare in grad.Astept comentari pe marginea acestui subiect.

vineri, 28 martie 2008

Adio domnule profesor..tristete

De vreun an si ceva mor valori in rafale: Paleologu, Pittis, Teoctist, Pintea, Dan Spataru, Laura Stoica, Dobrin (da!), Ov. Iuliu Moldovan, acum Pruteanu! sa fie pedeapsa divina pentru o natie care-si persecuta valorile si nu respecta decat murdaria morala, pe care o simte aproape?... e oribil!!!
Mi-a fost profesor anul trecut la Spiru Haret si am luat examenul din prima la obiectul de studiu pe care domnul George Pruteanu mi l-a predat, l-am apreciat enorm. Exigent cu sine, exigent cu studentii facea scoala cu adevarat, dar avea si pretentii. Un om de o valoare inestimabila si de o corectitudine exemplara. Domnule PROFESOR va voi purta o vesnica amintire si voi incerca sa nu va dezamagesc niciodata si va promit ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a va promova imaginea ori de cate ori voi avea prilejul. DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA IN PACE.

joi, 27 martie 2008

Scoala de germana..




Sunt acasa la mine,la masa de lucru,unde stau majoritatea timpului rezolvandu-mi problemele.

Si ma gandeam ca mai am doar o saptamana de "vacanta"si incep o noua scoala- ceea de limba germana.Ma gandeam ca nu prea mi-a ajuns aceste 3 saptamani de vacanta..dar nu exista alta cale,asa ca trebuie sa ma pregatesc sufleteste pentru cele 6 luni de scoala.Cineva imi spune-a ieri ca e bine," sa nu imi pierd antrenamentul".

Pai asa ma gandeam si eu ...dar nu am nici un chef...pe bune...dar asta e viata ,mergem inainte.

O sa va povestesc cum si ce e cu scoala de germana,saptamana viitoare...pana atunci...hmm.. mai sunt in vacanta inca.Asa ca va pup pe totii..

luni, 24 martie 2008

Plimbare pe Rin..ninge..


Paste,ninge sanatos in 24 Martie...ce pot sa spun..oricum e frumos afara,am colindat prin oras si m-am plimbat pe marginea Rinului.Am oprit sa mananc la un restaurant indian,dragutel in interior,serviabili ca mai peste tot unde te duci in germania.Am comandat,am mancat,deosebit de IUTE...gustos,ce pot sa spun nu ma dat pe spate.Dar ce e mai frumos, e ca ninge asa de linistit si cu fulgi mari ca in decembrie,de parca vine craciunul ...nu e pastele.O zi de paste frumoasa.Paste Fericit!!!

duminică, 23 martie 2008

Pastele Catolic..

23Martie,Pentru prima data in ultimii ani, Pastele catolic a fost sarbatorit cu cinci saptamini inaintea celui ortodox.
In ziua de Paste, traditia spune ca pe masa fiecarui credincios catolic trebuie sa fie oua rosii, cozonaci proaspeti si preparate din carne de miel. Cei care doresc pot inchina si un pahar cu vin rosu. “Pastele catolic este ca acela al tuturor romanilor credinciosi: avem mincaruri din carne de miel, oua rosii, pasca prospata cu brinza dulce”...Deci,.. doar ca e la data diferita,asta e diferenta.Pentru ca sunt,traiesc in Germania sarbatoresc si pastele catolic si pe cel ortodox.Nu ma deranjeaza ,ba chiar sunt bucuroasa si fericita.Voi merge la biserica sa iau lumina...la fel ca toata lumea.Pentru cei ce sarbatoresc pastele catolic l-e urez.."Paste Fericit".

Nu mai fumez.


21 Martie...m-am lasat de fumat...dragut nu...sau... ei si.. mare lucru..sunt disperata ..vad,visez tigarii...imi e foame tot timpul,sunt nervoasa..pe toate si pe toata lumea...hmm..exagerez acum:)..dar e greu .

Plamani negri,respiratie grea,miros urat,ce mai pot sa spun..naspa!!!vreau copil sanatos,iar asta ar trebui sa ma motiveze cel mai bine si sa imi fie mai usor sa depasesc aceasta etapa grea. Sunt hotarata sa nu mai fumez si e ceea mai buna hotarare pe care o iau pe acest an.Cred ca ceea mai importanta este vointa...si am..sper sa aveti si voi..

sâmbătă, 8 martie 2008

Licenta -drept


Cea mai emotionanta zi a fost astazi -7.februarie'08,cand dupa multe saptamani de "sechestru"la domiciliu,in care am citit si recitit de multe ori cele 1.150 de grile la drept,iata ca am ajuns la ziua decisiva-licenta,in care daca ma intrebai cum ma chiama,cu greu reuseam sa articulez ceva.
Dupa 4 ore de examen,au mai urmat alte 2 ore in asteptarea rezultatului.In final cu nervi intinsi la maxim si aproape terminata psihic,dupa aproape 6 ore de stres au afisat rezultatele...8.80...m-am bucurat ..dar imediat mi-am spus"se putea si mai bine"....si sunt convinsa de asta..dar faptul e consumat.Oricum ma bucurat,dar m-a si intristat ca sa sfarsit aceeasta etapa frumoasa din viata mea -4 ani de facultate. Cu toate astea ce pot sa spun este, ca sant foarte fericita astazi...

miercuri, 5 martie 2008

8 Martie-Ziua mameii


"Frumusetea paleste, iubirea se stinge, frunzele prieteniei cad; Secretul mamei este sa la supravietuiasca tuturor."
Primavara... anotimpul renasterii, al trezirii la viata, face acum de ziua aceasta de 8 Martie, ziua cea mai plina de feminitate, zambete, si caldura sufleteasca!
8 Martie este ziua in care se imbina armonios cele patru elemente caracteristice femeilor: sensibilitatea, frumusetea, cochetaria si finetea."Femeia iubita este totdeuna un inger".
In aceasta zi femeile, fie ele mame sau nu, sunt sarbatoarite de soti, copii, prieteni sau rude.
Va doresc, doamnelor si domnisoarelor, sa aveti parte de o primavara si o Zi a Femeii plina de iubire. Sa nu uitam ca iubirea este cea care ne innobileaza si deopotriva ne face viata mai frumoasa.

luni, 3 martie 2008

Departe de realitate..



Primavara,ghiocei,soare,tot ce vesteste primavara dar nu si in unele zone ale tarii noastre.Departe de centrul capitalei,undeva la marginea unui oras destul de mare,este un sat parca uitat de lume.Iti vine greu sa mai crezi asta,mai ales ca santem un stat intrat in UE,dar asa apare la prima vedere,pustiu, prafuit si parasit,dar totusi locuit de cateva mii de persoane.Plimband-ma, pe strada pustie ma gandeam cum pot accesti oameni sa traiasca fara nici un fel de problema asa,rupti de realitate si multi chiar fara strictul necesar de trai.Mi-am dat seama ca multi dintre ei sant multumiti cu ce au si ca sant mult mai fericiti in "linistea"lor,rupti de rauatea si falsitatea care exista in marile orase sau chiar in infernala capitala.In urma accestei vizite pot sa spun ca ma simpt melancolica si incarcata de energie pozitiva si ca ma bucur ca inca mai exista asemenea locuri "salbatice"cu oameni simpli dar cu suflete mari si curate.Pare o poveste,dar e realitate.

vineri, 29 februarie 2008

1 Martie la romani..


Mărţişorul (1 martie) - sărbătoare tradiţională românească a primăverii, a prospeţimii, a bucuriei, a victoriei binelui împotriva răului. Cu această ocazie femeile primesc mici cadouri, obiecte decorative (mărţişoare), legate cu un şnur alb-roşu, ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. Roşul este considerat culoarea primăverii, iar albul culoarea iernii. Se asociază de obicei flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.Originile obiceiului se găsesc şi în sărbătorile romane în cinstea zeului Marte, zeu al fertilităţii şi al vegetaţiei sau în echivalentul acestora din Tracia, sărbătorile în cinstea zeului Marsyas Silen. Femeile dace purtau monezi sau pietricele asociate cu fire de lână roşii si albe pentru a avea noroc şi un an productiv.Mărţişorul este format din două şnururi împletite asemenea ADN-ului. Roşul înseamnă iubirea, iar albul divinitatea. Sărbătoarea Mărţişorului simbolizează renaşterea vieţii, reîntoarcerea la viaţă.Obiceiuri asemănătoare se pot întâlni în zona Balcanilor, în Bulgaria unde se cheamă Marteniţa- Macedonia, Albania.In Romania inceputul primaveri il asociem mereu cu mitul Baba Dochia care a avut trei momente speciale, marcate astfel: 1 martie: timpul dedicat insamantarii de primavara, 2 martie: ziua muncii de vara; 3 martie: reprezentand secerisul de toamna. In functie de modul in care evolueaza vremea in aceste trei zile, putem stii cu certitudine cum va fi timpul in cele trei anotimpuri amintite.Putini, desigur, rezista tentatiei de a nu-si alege o "baba" in timpul primelor noua zile din martie, pentru ca, daca ziua aleasa este insorita, aceasta inseamna ca esti binecuvantat cu un suflet pur si bland si totul iti va merge bine intreg anul. Din contra, daca vremea este friguroasa si geroasa, cu vant si cu un cer innorat, atunci persoana in cauza va fi la randul ei cu inima "rece, neagra si inghetata".

sâmbătă, 23 februarie 2008

In linie dreapta... Licenta


Pentru fiecare student,ani de facultate sant cei mai frumosi ani.Inafara ca socializezi,iti faci prieteni noi,multi din alte orase ale tari,multe materi necunoscute de tine pana atunci,intr-un cuvant totul nou si fascinant.Incepi foarte increzator si pe parcurs,cu cat trece timpul si ajungi in linie drapta spre final,realizezi ca parca prea repede au trecut 4 ani si esti in "prag",de licenta.

Licenta...hmm..un cuvant inspaimantator,cand te gandesti ca tot ce ai invatat pe parcursul a 4 ani trebuie sa iei de la capat,usor de zis dar greu de facut,pentru mine cel putin care mai am de invatat si pentru alta sesiune de examene.Dar,ma rog a trecut si sesiunea si iata-ma pe ultima suta de metri cu sufletul la gura de frica si emotia aceestui examen de licenta.Incerc sa imi fac curaj,ca totul o sa fie bine...incerc sa tot citesc,dar parca literele,randurile imi fug ,nu ma pot concentra total la invatat.
Stresul e foarte mare si cred ca si dorinta de a absolvi acest ultim examen,ma "zdrobeste" psihic.
Sant foarte constienta ca TREBUIE,sa iau acest examen,pentru a nu suprapune a doua licenta pe care trebuie sa o dau in iunie..si a schimba programul viitor pe care l-am facut si de la care nu am cum sa ma abat in nici un fel.Imi este frica...mi-asi dori sa scap cumva de teama, sa ma relaxez putin si sa ma faca mai increzatoare in mine si fortele mele...Dar ce???...


luni, 18 februarie 2008

Lumea virtuala

Uitandu-ma la 9595,o emisiune pe intesesul tuturor si cu foarte multe subiecte interesante,se discuta despre lumea virtuala si lumea reala"internetul".
Foarte interesanta emisiunea si trebuie sa recunosc ca lumea virtuala este un lucru care ma sperie si nu numai pe mine.Copii ar trebuie sa nu aiba acces pe internet la orice,sa fie un pic limitata zona de navigare pe internet.Asta daca parinti din comoditate sau nepasare,iar interesa ce face copilul ore in sir la calculator,pe ce site navigheaza,tinand cont ca mai toti sant copii la varste foarte fragede.
Asadar parinti,fi-ti mai atenti la ce fac copii vostri pana nu e prea tarziu.
Sper sa fie un semnal de alarma pentru voi.
O zi minunata
Carmen

vineri, 15 februarie 2008

Zapada din nou!!!


Astazi nici nu am realizat cat de repede au zburat orele,alergand dintr-un colt in altul al Bucurestiului,dar incantata de realizarile obtinute.Vremea era calduta,cerul linistit cand surprinzator dintr-o data a inceput sa ninga.Nu imi venea sa cred,asa o schimbare brusca de vreme nu am mai vazut,stratul de zapada sa asternut in cateva ore destul de mult.Este o feerie peste tot ,totul alb imaculat,asta din punct de vedere optic dar ca trafic o nebunie,circulatia sa ingreunat,peste tot blocaj de masini,ca de obicei ninsoarea a venit pe neasteptate pentru edili capitalei.Probabil ca daca toata noaptea o sa ninga, maine va trebui sa inotam prin nameti,din nou in aceeasta iarna.Astept cu nerabdare sa vad ce ne va aduce ziua de maine..multa zapada asta sigur.

miercuri, 13 februarie 2008

Inimioare roz

Inimioare roz

Cine este Valentin???

Cine este Valentin...???
O legenda ne spune ca Valentin a fost unul dintre crestinii care a propovaduit aceasta religie in acele zile de la inceputul secolului, in care asa ceva insemna mult curaj dar si pericol si moarte. Pentru ca a ajutat cativa martiri crestini, Valentin a fost intemnitat, adus in fata prefectului Romei si dat in judecata. In puscarie el a reusit sa vindece de orbire pe fata gardianului de care s-a si indragostit. Cand crudul imparat a auzit despre aceasta minune, a dat ordin ca Valentin sa fie decapitat. In dimineata executiei se spune ca, Valentin a trimis fetei temnicerului un ravas in care scria "Cu dragoste, de la al tau Valentin". De aici si Sf.Valentin...draguta povestea..

Carmen

Ziua indragostitilor...


Hmm...spun uni,cine a inventat si sarbatoarea asta...traditional este dragobetele..

Altii nerabdatori sa vina seara,cand pot sa stea mai mult cu iubita,amanta sau prietena,

sa-i arate cat de mult o iubeste si cat sa chinuit sa gaseasca un cadou prin care sa ii demonstreze asta.Trebuie sa recunosc ca si mie mi-ar placea sa fiu alintata si surprinsa de

tot felul de cadouri surpriza...de fapt la toata lumea cred...

Astept cu nerabdare ziua de maine sa vad ce se va intampla,cum si ce picanteri v-om avea..:)

Sa fiti iubiti de cine vreti voi maine..si fericitii..



Carmen

luni, 4 februarie 2008

Bucurestiul noaptea...

O seara prin Bucuresti...e greu de circulat,peste tot masini parcate la intamplare,cu greu te poti strecura pe strazi laturalnice,ca sa nu mai vorbim sa gasesti un loc de parcare.
Sambata seara..taxiuri peste tot,lumea grabindu-se sa ajunga probabil acasa,dar multi dintre ei cautand un loc unde sa isi petreaca seara cu prieteni apropiati.
Atunci intampini o problema,pentru ca peste tot unde vrei sa intri este plin de oameni sau mai rau esti intrebat de la intrare daca ai rezervat masa...Asta ma scoate din minti,de ce sa rezerv masa cu o zi sau doua inainte..poate ca m-am hotarat brusc sa merg,poate ca pur si simplu eram in zona si am hotarat sa stau cu prieteni putin de vorba.ma rog...trecand peste asta,odata ce ai gasit un loc in sfarsit,lucrurile sau oameni se"revarsa"peste tine.Pe baruri sant catarate tot felul de fetite care sant mai mult dezbracate decat imbracate,la mese sant tot felul de adolescenti care sant agitati mai mult sau mai putin din cauza alcolului..deci in concluzie o nebunie curata in toata regula.Deci lasand la o parte muzica naucitor de puternica ,seara care sperai sa fie o seara frumoasa,unde sa te simti bine in compania prietenilor devine o seara ingrozitoare.
Si cu toate astea oameni merg in continuare in aceste locuri,fara ca sa-i deranjeze cat de putin
aceeste lucruri.Asa ca asta este Bucurestiul noaptea...doar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul(Mircea Badea)..

Distractie placuta ..