vineri, 2 mai 2008

Luxembourg...1 Mai!







Marele Ducat al Luxembourgului... 1 Mai...O zi minunata,mult soare si ce pot sa va spun este ca am hotarat sa vizitez Luxembourgul... este una dintre cele mai mici ţări din Europa. Are o suprafaţă de circa 2,586 km².Economia stabilă, puternică a Luxemburgului, prezintă creştere moderată, inflaţie redusă şi şomaj redus. Sectorul industrial, dominat de industria siderurgică, a devenit tot mai diversificat, şi include produse chimice, cauciucuri şi alte produse. În ultimile decenii, creşterile în sectorul financiar au compensat declinul oţelului. Serviciile, în special cele legate de bănci, ocupă un segment tot mai important al economiei. Agricultura se bazează pe mici ferme familiale prospere.
Luxembourg reprezintă un ansamblu de grădini din care fac parte, impreună cu alte clădiri-monument, Palatul Luxembourg şi Muzeul Luxembourg. Acestea poartă amprenta trecutului, care este redat prin picturi, sculpturi, statui, dar şi prin arhitectura generală a clădirilor.
Ca sa nu mai vorbim de ordinea si curatenia care exista in oras,"la dunga" ca sa spun asa..
Am lasat in urma un oras minunat,plin de frumusetii in care mi-ar placea sa locuiesc si maine cu mult drag,un oras care mi-a incantat privirea.Merita sa vizitati aceest loc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

blogul.carmencittei35