joi, 25 februarie 2010

Prajitura cu nuca de cocos.



Pofta asta ...e boala grea..:))
Trebuie sa recunosc ca din todeauna am fost o pofticioasa..:),dar de la o vreme de cand experimentez tot felul de dulciuri,salivez la fiecare poza pe care o vad  cu ''gust'' de dulce.Ca sa nu mai vorbim de kg.in plus asezate cu fiecare reteta experimentata de mine...MULTE CALORI..:)) daca socotim asa..dar ce bune si gustoase sunt...hmmm o minunatie.
Astazi am pregatit prajitura cu nuca de cocos..un pic diferit de reteta clasica de la The'o,doar ca aspect putin schimbat,ea a facut cubulete mici eu am lasat patraturi mari si am mai adaugat cateva esente la blat.
Ce sa zic...a iesit foarte bine,ca sa nu mai zic de gust.. cu o aroma de vis.
Va recomand si voua reteta,e foarte simpla..chiar prea simpla de facut si putine ingrediente.
Pentru cine vrea sa experimenteze una din retetele mele(nu cele originale),sunt aici ca sa va ajut.
Pofta buna.O zi minunata va doresc !

miercuri, 24 februarie 2010

Mai sunt barbati romantici???

Nu stim exact ce s-a schimbat sau, de fapt, care este principala cauza a faptului ca oamenii, si in special barbatii, uita sa mai fie romantici.Oricine are nevoie de tot felul de dovezi de iubire,fie ca e barbat,fie ca e femeie. Fie ca este vorba despre o floare, o plimbare pe malul marii sau despre un cadou primit fara nici o ocazie speciala, nu putem nega ca acestea  nu ne fac zilele frumoase si  nu ne dau sentimentul ca suntem dorite.

Ce se intampla insa atunci cand dupa un an sau doi de cand v-ati cunoscut, observi ca el nu-ti mai aduce flori, iti face cadouri total nepotrivite sau deloc, nu mai sta ore in sir sa asculte tot ce ai tu de povestit sau nici macar nu mai  aude cand vorbesti..sau mai  rau nu mai are timp de tine?
Nu poti sa nu te intrebi unde a disparut persoana de care te-ai indragostit, care venea la fiecare intalnire cu o floare, care te suna zilnic dimineata sa-ti spuna ca voia doar sa-ti auda vocea, care nu putea respira,trai fara tine,care iti facea declarati de iubire si juraminte...Comic nu?..cum se poate si cat se poate schimba un om?
Poti sa te gandesti ca este ceva de moment, ca e preocupat de alte probleme, stresat de munca  insa, adevarul este ca o data cu trecerea timpului si atunci cand intervine obisnuita, el nu va mai observa ca iti doresti altceva, ca ai vrea sa iesi din monotonie si ca esti nemultumita.Explicatiile pot fi multe, dar, de fiecare data, cea plauzibila este ca, atunci cand intalnesc o femeie, barbatii incearca din rasputeri sa fie romantici - sa o surprinda, sa o copleseasca. Iar mai apoi, obosesc sau considera ca au facut destul.... si de aici  in timp, puteti ajunge doi straini care nu inteleg de ce mai stau impreuna.??
La o anumita varsta  barbatul isi va da seama ca a pierdut, tocmai atunci cand isi va dori pe cineva romantic si va fi tratat cu indiferenta!Barbati luati aminte ..sa nu fie prea tarziu...

Dragobetele saruta fetele..

Dragobete,fiul Babei Dochia si sotia sa
Cati dintre noi mai respecta aceasta sarbatoare romaneasca veche..? nu foarte multi ..uni nu mai au timp,alti nu mai au chef..multi nu mai au de ce sau pentru cine..dar..niciodata nu e prea tarziu sa va indragostiti ..nu?
Dragobetele se sărbătoreşte pe 24, 28 februarie sau la l, 3 şi 25 martie, aceste numeroase date fiind cauzate de confuzia dată de cele două calendare (iulian şi gregorian). În majoritatea locurilor, data celebrării este 24 februarie, iar Nicolae Constantinescu a declarat că a descoperit un document în care Bogdan Petriceicu Hasdeu confirma 1 martie ca ziua în care se sarbatorea Dragobetele.Există o serie de obiceiuri în zona rurala legate de această sărbătoare. Bărbaţii nu trebuie să le supere pe femei, să nu se certe cu ele, pentru că altfel nu le va merge bine în tot anul. Tinerii consideră că în această zi trebuie să glumească şi să respecte sărbătoarea pentru a fi îndrăgostiţi tot anul. Iar dacă în această zi nu se va fi întâlnit fata cu vreun băiat, se crede că tot anul nu va fi iubită de nici un reprezentat al sexului opus. În această zi, nu se coase şi nu se lucrează la câmp şi se face curăţenie generală în casă, pentru ca tot ce urmează să fie cu spor.Dragobetele mai poate fi întâlnit şi sub denumirea de „Dragomir”, cunoscut ca un cioban care o însoţeşte pe Baba Dochia în călătoriile prin munţi, dar reprezintă de asemenea şi o figură pozitivă, simbol al primăverii, iar de ziua lui se sărbătorea înnoirea firii şi se pregătea de primăvară.Dragobetele este sarbatoarea dragostei, ziua romaneasca a indragostitilor. Profitati din plin de sarbatoarea bunei dispozitii si de aceasta traditie romaneasca ce trebuie respectata. Numai iubire va doresc..:)

luni, 22 februarie 2010

Eclere cu ciocolata








Niciodata nu am fost atrasa sa pregatesc acasa dulciuri,dar de o vreme incoace experimentez tot felul de retete gasite pe internet...unele imi ies altele nu..dar nu ma las...:))
Asa cum  mi-am promis ieri, astazi am plecat sa-mi cumpar tot ce imi trebuie pentru  pregatirea eclerelor cu ciocolata,dar in loc de ciocolata, am folosit budinca de ciocolata ,iar in loc de frisca crema de vanilie.asa dar dupa ce am facut coca pentru eclere (care am facut-o prea fluida) pe viitor am sa pun mai multa faina, pasta trebuie sa nu se intinda,pentru ca nu au crescut atat cat ar fi trebuit.
Una peste alta a iesit ceva.. nu foarte bine recunosc,dar am sa mai experimentez aceasta reteta pentru ca intradevar nu arata foarte aspectos ,dar e foarte gustos. garantez.Asa ca am postat si poze la tentativa mea de eclere..:))

duminică, 21 februarie 2010

Papanasi deliciosi..:)

Cautand astazi pe internet  o reteta  de ceva dulce,care sa-mi faca pofta sau sa-mi faca cu ochiul :), am gasit reteta de Papanasi cu dulceata si smantana...am zis hmmmmm nu am mai mancat asa ceva de aproape 3 ani( pentru ca aici in germania nu exista..),sau poate nu stiu eu..ma rog si nu am stat pe ganduri m-am si apucat de treaba.Nu am mai pregatit niciodata papanasi  dar spre surprinderea mea am constatat ca nu dureaza mult si este si usor de pregatit.totul a durat 15 min.Ce sa zic... au iesit o minunatie...(dar cred ca data viit.am sa pun mai multa branza de vaci), am mancat cu multa pofta  si placere..Asadar multumesc lui Theo's Kitchen pentru retetele delicioase postate...iar maine am sa pregatesc tot o reteta a iei de eclere...hmmm abia astept!
Pofta buna pentru cine vrea sa incerce reteta... sincer o recomand !

marți, 16 februarie 2010

Ai invatat ceva.. cu timpul?


Adesea imi trec prin minte fugar tot feluri de lucruri,intrebari fara raspunsuri  foarte multe dintre ele...una si cred  ca ceea mai importanta este daca mai avem timp pentru toate...avem timp sa ne facem prieteni sau sa-i  pierdem pe cei pe care ii avem,sa invinovatim destinul si intamplarile,sa-i judecam pe alti si sa ne absolvim pe noi insine,sa regretam ca am gresit si sa gresim din nou,de ambiti si proiecte pe care sa nu le respectam,sa sfarmam un vis sau sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea...avem timp pentru toate acestea..?
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca ..Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul ... depinde de ceilalti. Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie altora s-ar putea sa nu le pase. Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere ,si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi ,am invatat ca nu conteaza CE ai in viata ,ci pe CINE ai. Am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti.Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten,oricum te va rani din cand in cand ,iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta. Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fii iertat de altii ,cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti.Am invatat ca indiferent cat de mult suferi. Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta. Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea, dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii..Am invatat ca indiferent de consecinte cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata,Am invatat ca scrisul ca si vorbitul poate linisti durerile sufletesti ...am invatat sa iubesc ca sa fiu iubita..nu e timp insa de tandrete..si cand sa facem si asta -MURIM!
Contrazice-ma daca ai cu ce..:)

luni, 15 februarie 2010

Postul Pastelui...

A trecut si Sf,Valentin...mda nu cu mare interes...iar de astazi oficial intram in Postul Pastelui, cel mai lung si mai aspru dintre cele patru ale Bisericii Ortodoxe. In cele 48 de zile, crestinii trebuie sa se abtina de la a consuma alimente de frupt(cine poate). Aceasta perioada reprezinta si o transformare sufleteasca, o regasire a bunatatii interioare si a tolerantei fata de aproapele nostru.

Pastele reprezinta una dintre cele mai importante sarbatori anuale crestine, care comemoreaza evenimentul fundamental al crestinismului, Invierea lui Isus Hristos. Anul acesta, prima zi de Paste pica duminica, 4 aprilie.
Eu nu cred ca am sa tin tot postul..pentru ca nu pot,dar voi incerca miercurea si vinerea sa tin.Sper si cred ca toata lumea se pregateste intr-un fel ..bun,curat, pentru a intampina Pastele cum se cuvine..

luni, 8 februarie 2010

Cadou de Sf.Valentin..???







Mai sunt cateva zile si vine ziua indragostitilor si tu nu sti ce cadou sa faci???
E normal pentru toata lumea..de exemplu mie, mi-ar placea sa ma surprinda frumos cu o excursie la Paris sau la un concert cu Madona...sau poate la un spectacol de patinaj pe ghiata..? Tu ce ti-ai dori ?
Semnele dragostei, clasica inimioară şi ajutoarele lui Cupidon au umplut în aceste zile oraşul. Sărbătoarea importată a dragostei este încă un motiv în plus pentru cei îndrăgostiţi să-şi surprindă perechea cu tot felul de cadouri.Roşul, culoarea dragostei, pare să domine toate magazinele, indiferent că este vorba de cele cu suveniruri sau cu produse obişnuite de vestimentaţie. Îndrăgostiţii de toate vârstele au pornit în căutarea unui cadou simbolic, care să vorbească despre dragostea lor şi care să se constituie într-o amintire plăcută a unui Valentine's Day deosebit.
Mai sunt cateva zile, gandeste-te bine cu ce ai putea sa-i ''tai rasuflarea'' persoanei iubite
si nu mai sta pe ganduri..la cumparaturi cu voi..:)
Nu uita de flori(trandafir rosu)e foarte important.Bafta!

duminică, 7 februarie 2010

Cateva idei de Sf.Valentin!






Cum ar fi ca la mic dejun de sf.Valentin,sa aveti unul din cele cateva exemple???
E foarte simplu si cred ca persoana de langa tine sigur ar aprecia efortul...
Am sa v-a dau cateva idei cu care ati putea ''indulci'' persoana apropiata tie de Sf.Valentin.E simplu de facut si nu necesita mare cheltuiala.Ieftin si bun!Cred ca e ocazia perfecta pentru a arata persoanei iubite cat de priceput esti si cata imaginatie ai. Aluatul se poate face simplu,normal,adaugati orice esente aveti si v-a place, in el,forma de inimioara, puteti simplu sa-o faceti din carton sau orice alt material care il aveti in casa la indemana(exista la vanzare set cu orice forma) din plastic si sunt f.ieftine.Important este ca sa decorati frumos aceste inimioare,stelute,floricele etc.. Folositi zahar vanilat,cacaua,migdale,fructe, ciocolata topita sau rasa deasupra,,orice aveti prin casa.Lasa-ti imaginatia sa va indrume.Bafta si spor la ideei!
Lasa-ti si la mine cateva foto...:))












marți, 2 februarie 2010

Carnavalul 2010 !




Carnavalul incepe in acest an pe 11 Feruarie si tine pana pe 15 Februarie.


Weiberfastnacht (carnaval de noapte pentru femei ) este joi Rosenmontag, şi este tradiţie ca femeile au voie să taie cravată la orice om la care poate ajunge, şi să sărute orice om pe care doresc . Această zi, de asemenea, femeile nu fac nimic (deci sunt fericite)petrec si se distreaza intre ele..e sarbatoarea lor. La aceste parade aproximativ 1,5 milioane de oameni merg la Paradă Rosenmontag la Köln şi nu numai,in toate orasele de langa Rin ca de exemplu Mainz. Pentru mai multe asociaţii de Karnaval efortul cel mai mare a acestora a intrat în construirea unor caruri imense pentru parada Rosenmontag nu numai ca încerca să fie frumos, dar reprezintă de asemenea subiecte satirice, subiecte politice şi tradiţionale . Aşa cum pluteste prin aer, revellers costumaţi la bordul acestor caruri fantastice se arunca mulţimi in strada cu dulciuri în timp ce se cânta, cântece vechi de Karnaval. The Mariechen, Trupe de dans acrobatic de fete amuzant imbracate fac parte din parada. În parada Prinţul Carnavalul are un regat, gardă de corp, care sunt îmbrăcaţi în uniforme de începutul anilor 1800. Printul si bodyguarzi amintesc mulţimea de tradiţia oraşului de anti-militarismului. Aceasta a inclus nesupunere faţă de ordinele de cotitură în direcţia greşită. Rosenmontag nu este o sărbătoare oficială, dar, în domenii din Germania, care sarbatoresc de Carnaval, lucrătorii de obicei, a lua zi libera.
O sarbatoare foarte mult asteptata de nemti,distractie maxima,costume frumoase bautura si femei..:)).
Distractie placuta pentru cine vine la carnaval in acest an.