joi, 7 ianuarie 2010

Craciun pe stil vechi sau nou?

Craciunul pe 25 Decembrie sau pe 7 Ianuarie???..o mare dilema,tinand cont ca suntem in Europa...sarbatorim pe 25 Decembrie cu toti craciunul si totusi Moldova sarbatoreste pe 7 Ianuarie craciunul..deci..de ce asa???
Eu sunt pentru 25 decembrie, pentru că pe lângă faptul că e logic să fie Crăciunul înainte de Anul Nou asa cum am sarbatorit intodeauna ..cred ca pe 7 ianuarie nu mai simpt nici o urma de sarbatoare... dar problema e alta, daca cei care serbeaza pe 7 o fac din considerente religioase sau nu?
Imi amintesc ca un preot mi-a spus odata ca poti sarbatori nasterea Domnului in fiecare zi, caci esenta sarbatorii nu este mancarea copioasa si bautura fara masura, ci rugaciunea pentru mantuirea sufletelor noastre si tind sa-i dau dreptate...voi nu?
Dar Patriarhia romana a trecut la stilul nou in deceniul 3 din secolul trecut, aplicand nu e o interpretare teologica, si una strict astronomica. adica ziua nu are exact 24 de ore ci 23 de ore 59 de minute si nu stiu cate secunde, iar o data la 1500 de ani trebuie modificat calendarul sa corespunda cu exactitate. deci, prin anul 3000 Craciunul va fi pe 12 decembrie. Deci azi e logic sa fie pe 25...Voi ce parere aveti..???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

blogul.carmencittei35