duminică, 10 ianuarie 2010

Iarna 2010!














Iarna e ca iarna..:)
Asa cum se vede si in fotografiile facute astazi,e a 4 zapada in sezonul acesta,e superb cand ninge dar nu prea placut cand trebuie sa iesi la dat zapada..:)
E o placere sa te plimbi prin zapada fina mai ales cand locuiesti intr-o zona de munte,plin de brazi si paduri minunate care te inconjoara si iti dau senzatia ca esti intr-un basm din povesti,totul alb,e mirific,minunat.
Acum dupa 1 an si 4 luni de cand locuiesc aici pot spune ca iubesc aceasta zona de munte,iubesc aceasta casa minunata,iubesc tot ce ma inconjoara si nu cred ca a-si pleca din aceste locuri pentru nimic in lume.Linistea si frumusetea locurilor ma incanta si imi bucura sufletul in fiecare zi. Exista o vorba veche''
Indiferent cum numesti :natura,destin ,noroc,toatea acestea au un singur nume-Dumnezeu'' (Seneca).























































































































sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Sufletul,spiritul nostru..?

''Prieteni vechi mor, noi prieteni apar. E ca si cu zilele. O zi veche trece, una noua soseste. Lucrul important e sa o faci sa conteze: un prieten care conteaza,e o zi care conteaza''.
''Chiar daca unii cred in religie sau nu, cred in reincarnare sau nu, nimeni nu poate spune ca nu apreciaza bunatatea si compasiunea''...daua din citatele lui Dalai Lama acest calugar budist care prin eforturile sale de a pastra pacea in lume, in special in Tibet, au fost recunoscute si apreciate pretutindeni in lume.Astazi uitandu-ma din nou la filmul 7 ani in Tibet cu mare placere,mi-am reamintit de fraza-''Aceasta räma poate fi reincarnata mama ta'',si atunci singura intrebare care mi-a trecut prin cap a fost..eu in ce voi fi reincarnata?...cati dintre noi i-si pun intrebarea asta..cat de curiosi suntem sa stim ce se va intampla cu noi..cu sufletul,spiritul nostru atunci cand se v-a ridica in cer...cum vom reveni inapoi pe pamant si sub ce forma?..sunt cateva intrebari la care nu am nici un raspuns...si cu siguranta ca pe parcursul vieti mele in care voi avea un progres spiritual si multa intelepciune de acumulat nu cred ca voi gasi pe cineva care sa aibe si raspunsurile la intrebarile destul de ciudate pe care mintea mea le cere..sau poate da...nu se stie niciodata..pana atunci ...inchei tot prin un citat D.L.''Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale''. Fiti fericiti!

joi, 7 ianuarie 2010

Craciun pe stil vechi sau nou?

Craciunul pe 25 Decembrie sau pe 7 Ianuarie???..o mare dilema,tinand cont ca suntem in Europa...sarbatorim pe 25 Decembrie cu toti craciunul si totusi Moldova sarbatoreste pe 7 Ianuarie craciunul..deci..de ce asa???
Eu sunt pentru 25 decembrie, pentru că pe lângă faptul că e logic să fie Crăciunul înainte de Anul Nou asa cum am sarbatorit intodeauna ..cred ca pe 7 ianuarie nu mai simpt nici o urma de sarbatoare... dar problema e alta, daca cei care serbeaza pe 7 o fac din considerente religioase sau nu?
Imi amintesc ca un preot mi-a spus odata ca poti sarbatori nasterea Domnului in fiecare zi, caci esenta sarbatorii nu este mancarea copioasa si bautura fara masura, ci rugaciunea pentru mantuirea sufletelor noastre si tind sa-i dau dreptate...voi nu?
Dar Patriarhia romana a trecut la stilul nou in deceniul 3 din secolul trecut, aplicand nu e o interpretare teologica, si una strict astronomica. adica ziua nu are exact 24 de ore ci 23 de ore 59 de minute si nu stiu cate secunde, iar o data la 1500 de ani trebuie modificat calendarul sa corespunda cu exactitate. deci, prin anul 3000 Craciunul va fi pe 12 decembrie. Deci azi e logic sa fie pe 25...Voi ce parere aveti..???

miercuri, 6 ianuarie 2010

7 Ianuarie.Sf.Ioan Botezatorul

Maine este Sfantul Ioan Botezatorul-o sarbatoare ca si boboteaza,aproape am putea spune ca e una si aceeiasi.Încă din secolul al V-lea, Biserica a acordat o importanţă foarte mare acestui eveniment. În Franţa, cu această ocazie se serveşte un fel de plăcintă numită "la galette des rois", care, pe vremuri, era împărţită în tot atâtea felii câţi comeseni erau, plus una. Felia suplimentară, denumită "a Bunului Dumnezeu" sau "a Fecioarei", era oferită primului sărac care apărea în faţa familiei.
De asemenea, nu puţine sunt ţările în care cadourile pentru copii sunt aduse nu de Moş Crăciun, ci de Regii Magi. În Spania sau în unele regiuni din Italia, copiii îşi aşteaptă darurile în 6 ianuarie, zi dedicată petrecerii.
În Belgia şi în Olanda, există, de asemenea, tradiţia preparării unui desert cu cremă de migdale, similar celui preparat în Franţa. Cel mai tânăr dintre membrii familiei se ascunde sub masă pentru a alege feliile pentru fiecare, iar cel desemnat regele zilei îşi alege o regină. În timpul acestei zile, copiii străbat străzile intonând cântecul stelei şi intră în case pentru a primi mandarine şi bomboane, tradiţie pe cale de dispariţie în Belgia, dar păstrată încă în regiunile de provincie flamande.
De Sfântul Ioan Botezatorul - 7 ianuarie este un alt obicei, numit "Udatul Ionilor", întâlnit mai ales în Transilvania şi Bucovina. În Bucovina, la porţile tuturor care au acest nume se pune un brad împodobit, iar aceştia dau o petrecere cu lăutari. Mai mult, în Transilvania cei care poartă acest nume sunt purtaţi cu mare alai prin sat până la râu, unde sunt botezaţi sau purificaţi.
In Germania nu am gasit nici un asemenea obicei dar promit ca am am sa mai caut informati in continuare.
Apropo de sarbatoare am citit ca maine in Brasov sarbatoresc 60.000 de Ioan si Ioane..deci se poate numi ca un sfert din populatia Municipiului Brasov,maine e in chef mare..:)
La Multi Ani tuturor care sarbatoresc maine .
Sa auzim numai de bine!

Boboteaza...

Boboteaza (Iordanul) - 6 ianuarie: la Boboteaza nu se spala rufe, apa sfintita luata acum are puteri miraculoase, ea nu se strica niciodata. La Boboteaza se sfintesc toate apele, iar preotul se duce la o apa unde va arunca crucea. Mai multi barbati se arunca in apa ca sa o aduca inapoi, iar cel care va scoate crucea din apa va avea noroc tot anul.Iordanitul femeilor: in satele din nordul tarii, pe vremuri, femeile se adunau in grupuri mari acasa la cineva si duceau alimente si bautura. Dupa ce serveau masa, ele cantau si jucau toata noaptea. Dimineata ieseau pe strada si luau pe sus barbatii care apareau intamplator pe drum, ii luau cu forta la rau amenintandu-i cu aruncatul in apa. Tot acum, in unele regiuni, avea loc integrarea tinerelor neveste in comunitatea femeilor casatorite prin udarea cu apa din fantana sau dintr-un rau. In noaptea de Boboteaza, tinerele fete isi viseaza ursitul. Ele isi leaga pe inelar un fir rosu de matase si o bucatica de busuioc; busuioc se pune si sub perna. Fetele care cad pe gheata in ziua de Boboteaza pot fi sigure ca se vor marita in acel an.Deci fetelor ..AVETI GRIJA MAINE...:)

luni, 4 ianuarie 2010

Revelion la Irish-Pub.

La multi ani si multa sanatate la toata lumea ,

sper ca ati petrecut sarbatorile cu bine si veseli,

cateva secvente filmate de mine la 12 noaptea

Va pup pe toti.


La multi Ani si multe realizari pe 2010!!!
Va pup
Carmen