vineri, 18 aprilie 2008

Ce putem spune despre karma?


Karma este fluidul care leagă sufletul de materie, făcîndu-i imposibilă independenţa şi eliberarea.
Conform legii karma (o lege impersonală şi inflexibilă a universului), în fiecare viaţă primim ceea ce merităm. Faptele nostre bune atrag după ele rezultate bune, iar faptele noastre rele atrag după ele rezultate rele de la o viaţă la alta. Conform legii karma, nicio suferinţă nu este nedreaptă, pentru că niciun om nu este nevinovat. Orice suferinţă este bine meritată pe baza unei karme rele. Copilaşul născut fără picioare merită acest lucru, la fel şi femeia care a fost violată. Fiecare ne purtăm karma de la o viaţă la alta. Nu există har, iertare sau milă. Nu numai că acest lucru nu este o veste bună pentru cei împovăraţi cu o conştiinţă încărcată, dar karma intră în conflict şi cu simţul nostru moral, care ne spune că anumite suferinţe nu sunt meritate, că trebuie să ne fie milă de cei suferinzi şi că trebuie să facem ceva pentru a alina durerea. "Entitatea vie uită ce trebuie să facă. În primul rând ia o decizie să se comporte într-un anumit fel, dar atunci este prinsă în acţiunile şi reacţiunile karmei proprii. După ce renunţă la un tip de corp, ea intră într-un alt tip de corp asemănător cu modul în care noi ne schimbăm hainele. Pe măsură ce sufletul transmigrează, el suferă datorită acţiunilor şi reacţiunilor activităţilor trecute. Aceste activităţi pot fi schimbate când o entitate vie este în modul bunătăţii şi înţelege ce fel de activităţi trebuie să adopte. Dacă el face acest lucru, atunci toate acţiunile şi reacţiunile activităţilor trecute pot să fie schimbate. În consecinţă, karma nu e eternă".

Există reîncarnare?

Ai tu de ales în ce priveşte ceea ce se întâmplă cu tine după ce mori?
Conform conceptului oriental de reincarnare, in functie de faptele sale dintr-o existenta precedenta omul se poate reintoarce sub orice forma de viata, inclusiv cea animala, cat si cea umana.Totusi sustinatorii din Occident ai reincarnarii afirma ca in general aceasta se petrece doar la nivel uman. Acestia numesc adesea conceptia estica a ei, "transmigrare" iar conceptia vestica, "reincarnare".In mod traditional termenii "transmigrare", "reincarnare" si "metempsihoza" sunt folositi ca sinonimi ai aceluiasi lucru.De partea cealalta insa, reincarnarea trebuie deosebita de ideea de pre-existenta a sufletului. In timp ce toti cei ce cred in reincarnare trebuie sa creada si ca sufletele reincarnate au avut o existenta anterioara, nu toti cei ce accepta pre-existenta sufletului accepta si reincarnarea.Intelegerea karmei, legea cauzei si efectului si reincarnarea ne ajuta sa dizolvam diversele karme personale, maritale si familiale, nationale si globale ce continua sa ne afecteze viata de zi cu zi.Reîncarnarea oferă speranţă multor oameni. Dacă nu facem ce trebuie în această viaţă, mai avem o şansă într-o viaţă ulterioară. Totuşi, chiar şi cei care cred în reîncarnare admit faptul că marea majoritate a oamenilor nu îşi aminteşte de viaţa anterioară. Atunci cum putem învăţa din greşelile trecute dacă nu ni le putem aminti? Se pare că facem aceleaşi greşeli din nou şi din nou. Ţinând seama de rata greşelilor morale din istoria omenirii, avem oare vreun motiv să sperăm că, într-o viaţă viitoare, vom face lucrurile aşa cum trebuie?

marți, 15 aprilie 2008

Drogurile..si efectele lor..

Cum recunosti o persoana care se drogheaza?
Este o intrebare la care se pot da cam aceleasi raspunsuri, deoarece exista reactii generale, dupa simptomele fizice si psihice prezente.
Ecstasy,determina pentru scurt timp o stare de excitare, rezistenta mare la somn si la oboseala, o intensificare a senzatiilor. Dupa consum, utilizatorul se confrunta cu: greata, dureri de cap, gura uscata, deshitratare corporala, accelerarea ritmului cardiac, accese de panica, pierderea controlului, crampe musculare, tremur puternic.Efectele psihologice sunt: confuzie, anxietate severa, depresie si idei paranoide (de persecutie). Exista riscuri foarte mari de accidente, rutiere in mod special, caderi, inecuri si sinucideri.Efectele pe termen scurt sunt: somnolenta, apatia, cresterea apetitului, dificultati in perceptia timpului, scaderea capacitatii de concentrare si de memorare, pierderea capacitatii de coordonare, accelerarea batailor inimii, inrosirea ochilor, absenta inhibitiilor, halucinatii, neliniste,aceestea sunt reactiile pe care le da marijuana.Consumul de cocaina produce pentru scurt timp iluzia de putere fizica, de gandire rapida; creste apetitul sexual, scade pofta de mancare si nevoia de somn. Dupa terminarea efectului (20 minute) intervine somnolenta, consumatorul se simte istovit, depresiv si simte o dorinta acuta de a mai lua o doza pentru a scapa de aceasta stare.Acesta prezentare se refera la doar cateva dintre substantele care fac parte din categoria drogurilor cel mai frecvent consumate.Sa nu uitam de asemenea si faptul ca fiecare om reprezinta o individualitate si reactioneaza diferit la aceeasi substanta.

sâmbătă, 12 aprilie 2008

Francmasoneria..continuare..


Asa cum am promis,continuam cu misterele masoneriei -ritualurile,simbolurile si initierea in grad.
Ritualul este o profunda experienta impartasita de masonii participanti la o tinuta. Folosirea alegoriei si simbolismului face ca principiile ordinului masonic sa fie mai usor de intiparit in mintea fiecarui candidat.Fiecare membru jura sa tina secrete cuvintele si semnele prin care poate dovedi ca e francmason.In Romania, in prezent functioneaza doua rituri: Ritul Scotian Antic si Acceptat si Ritul York, care apartin Masoneriei regulare.Francmasoneria de baza are 3 Grade (Ucenic, Calfa si Maestru Mason). Exista numeroase alte Grade masonice si Ordine care sunt numite aditionale pentru ca se adauga la cele de baza. Unele dintre aceste grade aditionale sunt superioare din punct de vedere numeric gradului al 3-lea, dar acest lucru nu inseamna ca sunt mai "inalte" decat primele trei.Cred ca ar fi mai bine daca am discuta despre toate aceestea pe rand.Sunt foarte multe de spus pentru fiecare etapa in parte.Sunt atatea intrebari la care nu stiu care e raspunsul corect pana acum..ca de exemplu:Care e adevaratul scop masonic? De ce Masoneria traieste inca intr-un "semi-secret"? Despre asta o sa discutam alta data..cu siguranta.

Dupa o saptamana..


Dupa o saptamana intensa de scoala am revenit cu amanunte,
asa cum am promis.Toata aceeasta saptamana in care m-am trezit la 6.30 dimineata,asta pentru ca niciodata nu imi ajunge timpul,
ca sa ma pregatesc de plecare,a decurs fara peripetii,intr-o
armonie perfecta si placuta.Colegi mei sunt cat se poate de prietenosi,de comunicativi si de draguti,purtam dialoguri,n-e
ajutam cand e nevoie,pentru ca trebuie sa recunosc..limba
germana e foarte dificil de invatat.Dar toti suntem acolo sa invatam
asa ca facem tot posibilul ca fiecare zi sa fie productiva.Trebuie sa recunosc ca m-a duc cu mare placere la scoala de germana,imi place..

luni, 7 aprilie 2008

Scoala de Germana..

Dupa 3 saptamani de vacanta iata ca a venit si ziua in care sa m-a apuc din nou de invatat.:)..pentru alte 6 luni.
Prima zi de scoala,de limba germana... am avut emotii,nu chiar ca si in prima zi de scoala,dar ca atunci cand nu prea ai cunostinta de nimic .. cand e totul nou si nu sti ce noutate te asteapta.Am ajuns in clasa de curs,am facut cunostinta cu toti colegi si mare mi-a fost mirarea cand am descoperit ca toti colegi mei sunt din toate colturile lumii,foarte prietenosi si foarte dornici sa invente ca si mine.
In ciuda vremii care nu era prea prietenoasa astazi dimineata,cu frig si ninsoare,a fost o zi frumoasa,chiar haioasa,constructiva si distractiva...imi place acest curs si am sa ma duc cu mare placere incontinuare.



A nins in Germania...



Asa arata in dimineata asta afara.Poti sa crezi asta,ca pe 7 Aprilie sa mai ninga ca si cum ar fi luna decembrie?...Iarna nu se da plecata...Cand primavara ajuns astronomic si la noi,brusc a nins...Imi este si mila de florile din fata casei care au inceput sa incolteasca, de copaci infloriti deaja..sunt profund dezamagita.Astept sa rasara primavara in coltul meu de lume, sa gasesc lalele imbobocite dimineata, la capul patului si sa razbata mirosul de narcise albe,de trandafiri...
Astept in ninsoare primavara.

miercuri, 2 aprilie 2008

Bunica mea draga...



Nici nu stiu cum sa incep...o mare durere in suflet am,pentru ca era singura mea bunica,cea mai buna,cu cei mai blanzi ochi albastri din lume si mai ales ca mi-a fost aproape foarte multi ani si pe care am revazut-o acum 3 saptamani.Nici nu imi vine sa cred ca nu mai este..intradevar avea o varsta inaintata...dar atunci cand persoana iti este foarte draga,ai vrea sa traiasca vesnic.Sincere condoleante ,nu te voi uita niciodata,vei ramane vesnic in sufletul meu.. ...sunt foarte suparata,mahnita,dezamagita,furioasa,nu mai pot ca sa mai scriu ...DUMNEZEU S-O ODIHNEASCA IN PACE.

marți, 1 aprilie 2008

Masoneria un mister inca..

Francmasoneria ce urmareste "unitatea crestina" ca suprabiserica definitiv transformata, o biserica mondiala antropocentrica a planuitului stat francmason planetar, care se va realiza prin reuniunea ecumenica in rebeliune a creaturilor contra Creatorului, sub steagul-inselator al fraternitatii, tolerantei si umanismului celui fara Dumnezeu(asa spune biserica),dar pana la urma care este adevarul,cum putem stii daca nu avem acces la informatie.Parerea mea e ca Francomasoneria nu mai este ce era in secolul 19 sau inceputul secolului 20. Atuncea exista evidentze ca aceasta organizatie a complotat ca sa schimbe istoria si sa aiba o mare influenta politica, dar cu cat mai multe s-a aflat despre aceasta organizatie, cu atata complotorii s-au distantat de organizatia Francomasonica si a ajuns nimic mai mult decat un cult obscur (gen Scientology, desi si ei au avut conexii cu oameni care vor sa puna la cale Noua Ordine Mondiala).
Francmasoneria invată pe adeptii ei să renunte la orice credintă si adevăr revelat de Dumnezeu, indemnându-i să admită numai ceea ce descoperă cu ratiunea lor. Ea propagă astfel necredinta si lupta impotriva crestinismului ale cărui invătături sunt revelate de Dumnezeu. Vânând pe cât mai multi intelectuali să si-i facă membri si obisnuindu-i pe acestia să renunte la credinta crestină, Francmasoneria ii rupe de la Biserică, si având in vedere influenta insemnată ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca necredinta să se intindă asupra unor cercuri tot mai largi,multi sunt oameni cultivati sau care lucreaza in domenii interesante gen: doctori, ingineri, pilotzi de avion, membrii ale fortzelor militare etc.
Principiile si idealurile masonice"ce vine din intuneric si tinde spre lumina";O sa abordez tema asta in continuare poate aflam totusi ce sunt "ritualurile"de initiere si de inaintare in grad.Astept comentari pe marginea acestui subiect.