vineri, 28 martie 2008

Adio domnule profesor..tristete

De vreun an si ceva mor valori in rafale: Paleologu, Pittis, Teoctist, Pintea, Dan Spataru, Laura Stoica, Dobrin (da!), Ov. Iuliu Moldovan, acum Pruteanu! sa fie pedeapsa divina pentru o natie care-si persecuta valorile si nu respecta decat murdaria morala, pe care o simte aproape?... e oribil!!!
Mi-a fost profesor anul trecut la Spiru Haret si am luat examenul din prima la obiectul de studiu pe care domnul George Pruteanu mi l-a predat, l-am apreciat enorm. Exigent cu sine, exigent cu studentii facea scoala cu adevarat, dar avea si pretentii. Un om de o valoare inestimabila si de o corectitudine exemplara. Domnule PROFESOR va voi purta o vesnica amintire si voi incerca sa nu va dezamagesc niciodata si va promit ca voi face tot ce imi sta in putinta pentru a va promova imaginea ori de cate ori voi avea prilejul. DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA IN PACE.

joi, 27 martie 2008

Scoala de germana..




Sunt acasa la mine,la masa de lucru,unde stau majoritatea timpului rezolvandu-mi problemele.

Si ma gandeam ca mai am doar o saptamana de "vacanta"si incep o noua scoala- ceea de limba germana.Ma gandeam ca nu prea mi-a ajuns aceste 3 saptamani de vacanta..dar nu exista alta cale,asa ca trebuie sa ma pregatesc sufleteste pentru cele 6 luni de scoala.Cineva imi spune-a ieri ca e bine," sa nu imi pierd antrenamentul".

Pai asa ma gandeam si eu ...dar nu am nici un chef...pe bune...dar asta e viata ,mergem inainte.

O sa va povestesc cum si ce e cu scoala de germana,saptamana viitoare...pana atunci...hmm.. mai sunt in vacanta inca.Asa ca va pup pe totii..

luni, 24 martie 2008

Plimbare pe Rin..ninge..


Paste,ninge sanatos in 24 Martie...ce pot sa spun..oricum e frumos afara,am colindat prin oras si m-am plimbat pe marginea Rinului.Am oprit sa mananc la un restaurant indian,dragutel in interior,serviabili ca mai peste tot unde te duci in germania.Am comandat,am mancat,deosebit de IUTE...gustos,ce pot sa spun nu ma dat pe spate.Dar ce e mai frumos, e ca ninge asa de linistit si cu fulgi mari ca in decembrie,de parca vine craciunul ...nu e pastele.O zi de paste frumoasa.Paste Fericit!!!

duminică, 23 martie 2008

Pastele Catolic..

23Martie,Pentru prima data in ultimii ani, Pastele catolic a fost sarbatorit cu cinci saptamini inaintea celui ortodox.
In ziua de Paste, traditia spune ca pe masa fiecarui credincios catolic trebuie sa fie oua rosii, cozonaci proaspeti si preparate din carne de miel. Cei care doresc pot inchina si un pahar cu vin rosu. “Pastele catolic este ca acela al tuturor romanilor credinciosi: avem mincaruri din carne de miel, oua rosii, pasca prospata cu brinza dulce”...Deci,.. doar ca e la data diferita,asta e diferenta.Pentru ca sunt,traiesc in Germania sarbatoresc si pastele catolic si pe cel ortodox.Nu ma deranjeaza ,ba chiar sunt bucuroasa si fericita.Voi merge la biserica sa iau lumina...la fel ca toata lumea.Pentru cei ce sarbatoresc pastele catolic l-e urez.."Paste Fericit".

Nu mai fumez.


21 Martie...m-am lasat de fumat...dragut nu...sau... ei si.. mare lucru..sunt disperata ..vad,visez tigarii...imi e foame tot timpul,sunt nervoasa..pe toate si pe toata lumea...hmm..exagerez acum:)..dar e greu .

Plamani negri,respiratie grea,miros urat,ce mai pot sa spun..naspa!!!vreau copil sanatos,iar asta ar trebui sa ma motiveze cel mai bine si sa imi fie mai usor sa depasesc aceasta etapa grea. Sunt hotarata sa nu mai fumez si e ceea mai buna hotarare pe care o iau pe acest an.Cred ca ceea mai importanta este vointa...si am..sper sa aveti si voi..

sâmbătă, 8 martie 2008

Licenta -drept


Cea mai emotionanta zi a fost astazi -7.februarie'08,cand dupa multe saptamani de "sechestru"la domiciliu,in care am citit si recitit de multe ori cele 1.150 de grile la drept,iata ca am ajuns la ziua decisiva-licenta,in care daca ma intrebai cum ma chiama,cu greu reuseam sa articulez ceva.
Dupa 4 ore de examen,au mai urmat alte 2 ore in asteptarea rezultatului.In final cu nervi intinsi la maxim si aproape terminata psihic,dupa aproape 6 ore de stres au afisat rezultatele...8.80...m-am bucurat ..dar imediat mi-am spus"se putea si mai bine"....si sunt convinsa de asta..dar faptul e consumat.Oricum ma bucurat,dar m-a si intristat ca sa sfarsit aceeasta etapa frumoasa din viata mea -4 ani de facultate. Cu toate astea ce pot sa spun este, ca sant foarte fericita astazi...

miercuri, 5 martie 2008

8 Martie-Ziua mameii


"Frumusetea paleste, iubirea se stinge, frunzele prieteniei cad; Secretul mamei este sa la supravietuiasca tuturor."
Primavara... anotimpul renasterii, al trezirii la viata, face acum de ziua aceasta de 8 Martie, ziua cea mai plina de feminitate, zambete, si caldura sufleteasca!
8 Martie este ziua in care se imbina armonios cele patru elemente caracteristice femeilor: sensibilitatea, frumusetea, cochetaria si finetea."Femeia iubita este totdeuna un inger".
In aceasta zi femeile, fie ele mame sau nu, sunt sarbatoarite de soti, copii, prieteni sau rude.
Va doresc, doamnelor si domnisoarelor, sa aveti parte de o primavara si o Zi a Femeii plina de iubire. Sa nu uitam ca iubirea este cea care ne innobileaza si deopotriva ne face viata mai frumoasa.

luni, 3 martie 2008

Departe de realitate..



Primavara,ghiocei,soare,tot ce vesteste primavara dar nu si in unele zone ale tarii noastre.Departe de centrul capitalei,undeva la marginea unui oras destul de mare,este un sat parca uitat de lume.Iti vine greu sa mai crezi asta,mai ales ca santem un stat intrat in UE,dar asa apare la prima vedere,pustiu, prafuit si parasit,dar totusi locuit de cateva mii de persoane.Plimband-ma, pe strada pustie ma gandeam cum pot accesti oameni sa traiasca fara nici un fel de problema asa,rupti de realitate si multi chiar fara strictul necesar de trai.Mi-am dat seama ca multi dintre ei sant multumiti cu ce au si ca sant mult mai fericiti in "linistea"lor,rupti de rauatea si falsitatea care exista in marile orase sau chiar in infernala capitala.In urma accestei vizite pot sa spun ca ma simpt melancolica si incarcata de energie pozitiva si ca ma bucur ca inca mai exista asemenea locuri "salbatice"cu oameni simpli dar cu suflete mari si curate.Pare o poveste,dar e realitate.