vineri, 29 februarie 2008

1 Martie la romani..


Mărţişorul (1 martie) - sărbătoare tradiţională românească a primăverii, a prospeţimii, a bucuriei, a victoriei binelui împotriva răului. Cu această ocazie femeile primesc mici cadouri, obiecte decorative (mărţişoare), legate cu un şnur alb-roşu, ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. Roşul este considerat culoarea primăverii, iar albul culoarea iernii. Se asociază de obicei flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.Originile obiceiului se găsesc şi în sărbătorile romane în cinstea zeului Marte, zeu al fertilităţii şi al vegetaţiei sau în echivalentul acestora din Tracia, sărbătorile în cinstea zeului Marsyas Silen. Femeile dace purtau monezi sau pietricele asociate cu fire de lână roşii si albe pentru a avea noroc şi un an productiv.Mărţişorul este format din două şnururi împletite asemenea ADN-ului. Roşul înseamnă iubirea, iar albul divinitatea. Sărbătoarea Mărţişorului simbolizează renaşterea vieţii, reîntoarcerea la viaţă.Obiceiuri asemănătoare se pot întâlni în zona Balcanilor, în Bulgaria unde se cheamă Marteniţa- Macedonia, Albania.In Romania inceputul primaveri il asociem mereu cu mitul Baba Dochia care a avut trei momente speciale, marcate astfel: 1 martie: timpul dedicat insamantarii de primavara, 2 martie: ziua muncii de vara; 3 martie: reprezentand secerisul de toamna. In functie de modul in care evolueaza vremea in aceste trei zile, putem stii cu certitudine cum va fi timpul in cele trei anotimpuri amintite.Putini, desigur, rezista tentatiei de a nu-si alege o "baba" in timpul primelor noua zile din martie, pentru ca, daca ziua aleasa este insorita, aceasta inseamna ca esti binecuvantat cu un suflet pur si bland si totul iti va merge bine intreg anul. Din contra, daca vremea este friguroasa si geroasa, cu vant si cu un cer innorat, atunci persoana in cauza va fi la randul ei cu inima "rece, neagra si inghetata".

sâmbătă, 23 februarie 2008

In linie dreapta... Licenta


Pentru fiecare student,ani de facultate sant cei mai frumosi ani.Inafara ca socializezi,iti faci prieteni noi,multi din alte orase ale tari,multe materi necunoscute de tine pana atunci,intr-un cuvant totul nou si fascinant.Incepi foarte increzator si pe parcurs,cu cat trece timpul si ajungi in linie drapta spre final,realizezi ca parca prea repede au trecut 4 ani si esti in "prag",de licenta.

Licenta...hmm..un cuvant inspaimantator,cand te gandesti ca tot ce ai invatat pe parcursul a 4 ani trebuie sa iei de la capat,usor de zis dar greu de facut,pentru mine cel putin care mai am de invatat si pentru alta sesiune de examene.Dar,ma rog a trecut si sesiunea si iata-ma pe ultima suta de metri cu sufletul la gura de frica si emotia aceestui examen de licenta.Incerc sa imi fac curaj,ca totul o sa fie bine...incerc sa tot citesc,dar parca literele,randurile imi fug ,nu ma pot concentra total la invatat.
Stresul e foarte mare si cred ca si dorinta de a absolvi acest ultim examen,ma "zdrobeste" psihic.
Sant foarte constienta ca TREBUIE,sa iau acest examen,pentru a nu suprapune a doua licenta pe care trebuie sa o dau in iunie..si a schimba programul viitor pe care l-am facut si de la care nu am cum sa ma abat in nici un fel.Imi este frica...mi-asi dori sa scap cumva de teama, sa ma relaxez putin si sa ma faca mai increzatoare in mine si fortele mele...Dar ce???...


luni, 18 februarie 2008

Lumea virtuala

Uitandu-ma la 9595,o emisiune pe intesesul tuturor si cu foarte multe subiecte interesante,se discuta despre lumea virtuala si lumea reala"internetul".
Foarte interesanta emisiunea si trebuie sa recunosc ca lumea virtuala este un lucru care ma sperie si nu numai pe mine.Copii ar trebuie sa nu aiba acces pe internet la orice,sa fie un pic limitata zona de navigare pe internet.Asta daca parinti din comoditate sau nepasare,iar interesa ce face copilul ore in sir la calculator,pe ce site navigheaza,tinand cont ca mai toti sant copii la varste foarte fragede.
Asadar parinti,fi-ti mai atenti la ce fac copii vostri pana nu e prea tarziu.
Sper sa fie un semnal de alarma pentru voi.
O zi minunata
Carmen

vineri, 15 februarie 2008

Zapada din nou!!!


Astazi nici nu am realizat cat de repede au zburat orele,alergand dintr-un colt in altul al Bucurestiului,dar incantata de realizarile obtinute.Vremea era calduta,cerul linistit cand surprinzator dintr-o data a inceput sa ninga.Nu imi venea sa cred,asa o schimbare brusca de vreme nu am mai vazut,stratul de zapada sa asternut in cateva ore destul de mult.Este o feerie peste tot ,totul alb imaculat,asta din punct de vedere optic dar ca trafic o nebunie,circulatia sa ingreunat,peste tot blocaj de masini,ca de obicei ninsoarea a venit pe neasteptate pentru edili capitalei.Probabil ca daca toata noaptea o sa ninga, maine va trebui sa inotam prin nameti,din nou in aceeasta iarna.Astept cu nerabdare sa vad ce ne va aduce ziua de maine..multa zapada asta sigur.

miercuri, 13 februarie 2008

Inimioare roz

Inimioare roz

Cine este Valentin???

Cine este Valentin...???
O legenda ne spune ca Valentin a fost unul dintre crestinii care a propovaduit aceasta religie in acele zile de la inceputul secolului, in care asa ceva insemna mult curaj dar si pericol si moarte. Pentru ca a ajutat cativa martiri crestini, Valentin a fost intemnitat, adus in fata prefectului Romei si dat in judecata. In puscarie el a reusit sa vindece de orbire pe fata gardianului de care s-a si indragostit. Cand crudul imparat a auzit despre aceasta minune, a dat ordin ca Valentin sa fie decapitat. In dimineata executiei se spune ca, Valentin a trimis fetei temnicerului un ravas in care scria "Cu dragoste, de la al tau Valentin". De aici si Sf.Valentin...draguta povestea..

Carmen

Ziua indragostitilor...


Hmm...spun uni,cine a inventat si sarbatoarea asta...traditional este dragobetele..

Altii nerabdatori sa vina seara,cand pot sa stea mai mult cu iubita,amanta sau prietena,

sa-i arate cat de mult o iubeste si cat sa chinuit sa gaseasca un cadou prin care sa ii demonstreze asta.Trebuie sa recunosc ca si mie mi-ar placea sa fiu alintata si surprinsa de

tot felul de cadouri surpriza...de fapt la toata lumea cred...

Astept cu nerabdare ziua de maine sa vad ce se va intampla,cum si ce picanteri v-om avea..:)

Sa fiti iubiti de cine vreti voi maine..si fericitii..



Carmen

luni, 4 februarie 2008

Bucurestiul noaptea...

O seara prin Bucuresti...e greu de circulat,peste tot masini parcate la intamplare,cu greu te poti strecura pe strazi laturalnice,ca sa nu mai vorbim sa gasesti un loc de parcare.
Sambata seara..taxiuri peste tot,lumea grabindu-se sa ajunga probabil acasa,dar multi dintre ei cautand un loc unde sa isi petreaca seara cu prieteni apropiati.
Atunci intampini o problema,pentru ca peste tot unde vrei sa intri este plin de oameni sau mai rau esti intrebat de la intrare daca ai rezervat masa...Asta ma scoate din minti,de ce sa rezerv masa cu o zi sau doua inainte..poate ca m-am hotarat brusc sa merg,poate ca pur si simplu eram in zona si am hotarat sa stau cu prieteni putin de vorba.ma rog...trecand peste asta,odata ce ai gasit un loc in sfarsit,lucrurile sau oameni se"revarsa"peste tine.Pe baruri sant catarate tot felul de fetite care sant mai mult dezbracate decat imbracate,la mese sant tot felul de adolescenti care sant agitati mai mult sau mai putin din cauza alcolului..deci in concluzie o nebunie curata in toata regula.Deci lasand la o parte muzica naucitor de puternica ,seara care sperai sa fie o seara frumoasa,unde sa te simti bine in compania prietenilor devine o seara ingrozitoare.
Si cu toate astea oameni merg in continuare in aceste locuri,fara ca sa-i deranjeze cat de putin
aceeste lucruri.Asa ca asta este Bucurestiul noaptea...doar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul(Mircea Badea)..

Distractie placuta ..